Davutoğlu, Van’da anadilde eğitimi savundu

Eski Başbakanlardan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Van İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada, anadil eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, anadilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi, ülkedeki vatand

VAN 22.08.2020 19:09:38 0
Davutoğlu, Van’da anadilde eğitimi savundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Van İskele’de Altınpalas Düğün Salonu’nda gerçekleşen Gelecek Partisi Van İl Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan olduğu dönemlerde Van’a yapılan çalışmaları anlattı.

Davutoğlu’ndan önce söz alan Eski Milletvekili Mustafa Bilici ve İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, partilerinin genel durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

   Daha sonra söz alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Van’da kongreleri Hicri yılbaşının hemen başında yaptıklarını söyleyerek, “Gelecek Partisi’nin kısa süre içinde ülkemizin en güçlü ve en köklü partilerinden biri olacağına inanıyorum. Kısa sürede pandemi şartlarına rağmen, Van ile birlikte on ilde ve 147 ilçede kongreleri tamamladık. Anadolu’yu harmanlamaya başladık. Bundan sonra da kim ne yaparsa yapsın yurdumuzun her köşesinde halkımızla buluşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

   Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar karşısında yılmadan mücadele edeceklerini anlatan Davutoğlu, “Sesimizi her zaman için yükselteceğiz. Şahitsiniz sizler. Hayatımın her döneminde kardeşlik dedim. Kardeşliği savundum. Kamu düzenini de, insan hak ve özgürlükleri de savundum” dedi.

İnsanların ayrıştırıldığını belirten Davutoğlu, eski Türkiye’ye dönüşün olduğunu ifade etti.

   Dağa taşa sloganlar yazarak çözüm olmayacağını anlatan Davutoğlu, korkular ve tabulardan hukuk ve adaletin çıkmayacağını belirterek, “Gelecek Partisi, ülkemizde hiçbir kardeşimizin korku yaşamadığı bir ülke düşünüyoruz. Aziz Vanlılar çözüm demokratik bir anayasanın uygulanması. Her vatandaşın eşit şekilde yaşamasına katkı sunmaktır çözüm” dedi.

   Davutoğlu anadilde eğitimin şart olduğunu vurgulayarak, “Bu bağlamda tüm demokratik ve kalkınmış¸ ülkelerde olduğu gibi ana dilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi ve kullanımının, vatandaşlarımızın bu vatana duydukları aidiyet bilincini güçlendireceğine toplumsal barış ve dayanışmamızı tahkim edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

   Konuşmasında kayyum uygulamasını da eleştiren Ahmet Davutoğlu, “İnşallah Gelecek Partisi olarak Van’da da yerel yönetimi kazandığımızda ikili kıskaca son vereceğiz. Gelecek Partili yöneticiler sadece kendilerini seçen halktan talimat alacaklar. Ayrıca, Gelecek Partisi olarak seçilmiş¸ belediye başkanının ancak mahkeme kararıyla görevden alınabileceğine inanıyoruz. Görevden alınan belediye başkanının yerine İçişleri Bakanının kayyım ataması da milli iradeye aykırıdır. Bu çerçevede, mahkeme kararına istinaden görevden alınan seçilmiş¸ belediye başkanının yerine yine seçimle oluşturulmuş¸ belediye meclis üyelerinden birinin seçilmesi şarttır” şeklinde konuştu.

   Davutoğlu, Karadeniz’de doğalgaz rezervinin bulunmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.