‘Davranışsal Bağımlılık’ temalı sergi açıldı

Van’ın Edremit ilçesinde, “Davranışsal Bağımlılık” temalı resim, afiş ve slogan sergisi açıldı. Sergide stant açan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği de katılımcılara kılavuz ve broşür dağıttı.

VAN 5.05.2022 11:10:33 0
‘Davranışsal Bağımlılık’ temalı sergi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu’nda “Davranışsal Bağımlılık” temasıyla bağımlılıkla ilgili resim, afiş ve sloganların yer aldığı bir sergi açıldı.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Serginin açılışına Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük ve Şube Müdürü Harun Kutlu, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, ilçedeki bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Farklı okullardan öğrencilerin yoğun bir katılım sağladığı belirtildi.

HAYATIN RENKLERİS OLMASIN DERNEĞİ STANT AÇTI 

Van’da 2015 yılından bu yana madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklarla mücadele kapsamında farkındalık etkinlikleri yapan Hayatın Renkleri Solmasın Derneği de sergi dolayısıyla stant açtı.
Dernek çalışanları ve gönüllü öğrenciler, sergiye katılan öğrencilere ve öğretmenlere dernek tarafından hazırlanan ‘Güvenli İnternet Kılavuzum’ ve bağımlılıkla ilgili broşürler dağıttı.

TEKNOLOJİ FAYDALI AMA…

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, serginin dikkat çekici ve yararlı bir sergi olduğunu söyledi.
Sergide daha çok teknoloji bağımlılığının konu edildiğini belirten Turğut, “Teknolojinin insana faydaları sayısızdır. Ancak kontrolsüzce ve sınırsız kullanılması özellikle çocuk ve gençlerde düşünce süreçlerinde bozulma, sosyal gelişimlerinde gerilik, özgüven düşüklüğü, yüksek sosyal kaygı ve saldırganlık eğilimi gibi zararları da üretir” dedi.

BİLGİSAYAR OYUNLARININ ZARARLARI

Sergide, bilgisayar oyunlarının zararlarına da dikkat çekilen materyaller yer aldı.
Bilgisayar oyunları konusunda gençleri uyaran Turğut, şunları kaydetti:
“Araştırmalar, internette fazla zaman geçiren ve bilgisayar oyunlarına bağımlı olan çocuk ve gençlerin giderek yalnızlaştığını ortaya koymuştur. Çocukların ve gençlerin yüz yüze ilişki kurmakta zorlandıkları, zihinsel fonksiyonlarında bozulma yaşadıkları ve dikkat eksikliği ile hiperaktivite bozukluğu kriterleri taşıdıkları uzmanlar tarafından ifade edilmiştir.”

‘Davranışsal Bağımlılık’ temalı sergi açıldı
Özel Haber: Adil Harmancı