DATAF kapılarını ziyaretçilere açıyor

Van'ın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağı tahmin edilen Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF) bu yıl 15-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen DATAF’a ziy

VAN 13.04.2015 16:33:01 0
DATAF kapılarını ziyaretçilere açıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı (DATAF) 15-18 Nisan tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açıyor. Düzenlenecek fuar öncesi basın ile bir araya gelen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, herkesi fuara davet ederek fuarın sahiplenmesini istedi.

“REKABET SÖZ KONUSU”

DATAF’ın sahiplenmesi gerektiğini belirten Güler, “Uzun süredir bu fuarın çalışmasını yapıyoruz. 52 il gezdik. 75 firma fuarımıza katılacaktır. Tarım Bakanlığı’nın çok önemli birimleri fuarımıza katılacaktır. Artık uluslar arası fuarlar da düzenleyebilmeliyiz. Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor. Sadece Van’da değil bölgede de bu tür fuarlar yapılmaya başlandı. Bu nedenle iller ve bölgeler arası rekabet söz konusu. Bu anlamda bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz”dedi.

“SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ”

“Fuarların artık konsepti değişti”diyen Güler,”Bizde bu konuda söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda artık fuarı düzenleyen firmalardan ziyade iller yarışmaya başladı. Biz firma olarak elimizden geleni yapmamıza rağmen bu yetmiyor. Yaptığımız fuarlara Van’daki ilgili kurumların ve halkın ilgi göstermesi gerekir. İlimize yönelik olumsuz algıları kırmak için bu fuarlar bir araçtır. Van’ın kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlayacak bu fuara sahiplenmeliyiz. Van çok önemli bir il. Kalkınmaya çok müsait bir kent. Ama ne hikmetse genelde olumsuzluklarla gündeme geliyor. Bu algıyı kırmak içinde üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız”diye belirtti.

“FUARLARIN EN ÖNEMLİ MEYVESİ ZİYARETÇİLERDİR”

Fuara ziyaretçilerin akın etmesi gerektiğini ve bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade eden Güler, “Fuarların en önemli meyvesi ziyaretçilerdir. Eğer biz yeteri ziyaretçi çekmesek emeğimizin karşılığını alamayız. Bunun için çok çalıştık. Van halkı başta olmak üzere Türkiye’nin bütün illerinde yaşayan halkımızı fuara davet ediyoruz.  Bölge illerden gelen çiftçilerimizin mazot parasını karşılayacağız. Ayrıca fuar süresince her saat başı Hz. Ömer Camii karşısı Halk Eğitim önünde fuar merkezine ücretsiz servislerimiz kalkacaktır. Hiçbir zaman kar amaçlı çalışmadık. İlimizin kalkınması için çaba gösteriyoruz. Kar amaçlı çalışsaydık bugün başka bir ilde bunu yapardık. Bu nedenle yerel yönetimler ve Van’daki bütün kurum ve kuruluşlar personelleri ile fuarımızı ziyaret etmelidir. Bu fuar hepimizin” şeklinde konuştu.  

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş