DAKA’nın girişimcilik kampları başladı

6-7-8 Temmuz tarihlerinde 3 gün süreyle devam edecek kampların ilk oturumu 40 katılımcı eşliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ın konuşmaları ile Van Edremit Su Sporları Merkezi'nde başladı.

VAN 6.07.2021 13:23:41 0
DAKA’nın girişimcilik kampları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Oturumlar Bölgedeki gençlerin yenilikçi düşünme becerileri geliştirmek, sosyal fayda odaklı faaliyetler tasarlamalarını sağlamak ve kentte genç girişimciliği teşvik etmek amaçlarıyla düzenleniyor.

    3 gün süreyle devam edecek “Girişimcilik Kampları” kapsamında farklı oturumlarda Ajans Uzmanları, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademisyenleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yöneticileri ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin de deneyim aktarımı yapacakları vurgulandı. 

  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından pandeminin etkisini azaltmasıyla beraber yüz yüze etkinliklerle gençlere ulaşmaya; bölgenin beşeri sermayesi olan gençlerin girişimcilik alanında desteklemeye devam edecekleri belirtildi.

   Ajansın yakın zamanda başlattığı Girişim Elçileri modeliyle, 4 ilin gençlerinin, hem kendini geliştirme imkanları bulacakları hem de kendi şehrinin girişimcilik kapasitesini artırma adına aktif rol üstlenecekleri vurgulandı.

   Eğitim- Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte Ajansın beşeri sermaye ve girişimcilik konularında Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’daki faaliyetlerinin hız kazanacağına ve eğitim ve kamp programlarının yanı sıra mentorluk desteği, ağ kurma desteği ve kaynaklara erişim konusunda danışmanlık destekleri sağlanacağına değinildi.