DAKA ve KOSGEB’den esnafa bilgilendirme...

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve KOSGEB tarafından Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 19 meslek odası başkanına desteklenen projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

VAN 9.12.2017 12:03:37 0
DAKA ve KOSGEB’den esnafa bilgilendirme...
Tarih: 01.01.0001 00:00
  DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ve birliğe bağlı 19 meslek odası başkanının katıldığı bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Aydemir yaptı.
    Aydemir, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dile getirdi.
    KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ise, esnaf ve sanatkarlar için ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye hazır olduklarını belirterek, “Esnafımız yeter ki bize müracaat etsin, genç girişimcilerimiz proje getirsinler, her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.
    Arvas, mevcut kayıtlı esnaf ve sanatkarların yılda bir defa kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini de hatırlattı.
   DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, DAKA olarak Van, Muş, Hakkari ve Bitlis olmak üzere 4 ilde hizmet verdiklerini söyleyerek, “Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 19 meslek odası olan büyük bir ailedir. Biz elimizden geldikçe esnafımıza sahip çıkıyoruz. Son zamanlarda Van’a akın eden İranlı turistler, ekonomik bakımdan esnafımıza çok büyük destek sağlamıştır. Özellikle ulaştırma ile yiyecek ve içecek sektöründe hizmet veren esnaflarımızın daha iyi eğitim almaları gerekir. Van’daki tüm esnaf ve sanatkarlara her türlü eğitim desteği sağlayacağız. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile proje eğitimi düzenlemek ve işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.
   Meslek odası başkanlarının da görüşlerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi