DAKA Genel Sekreteri Demirci rest çekti... Firmalara 15 gün süre!

Daha önce yapılan açıklamalarla Temmuz ayında üretime geçecek bir ortama kavuşacağı ve firmaların istemesi durumunda yerleşip üretime geçebileceği belirtilen Tekstil Kent'e şimdiye kadar bir iki firmanın yerleşmeye başladığı ve yer t

VAN 5.08.2015 09:59:53 0
DAKA Genel Sekreteri Demirci rest çekti... Firmalara 15 gün süre!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan 'Tekstil Kent' ile ilgili çalışmaların yetkililer tarafından her defasında son aşamaya geldiği belirtilse de 'Tekstil Kent'te bazı firmalardan kaynaklı gecikmelerin yaşandığı belirtildi. Ayrıca yer tahsisi yapılan 26 firmadan şimdiye kadar sadece 13 firmayla sözleşme imzalandığı, geriye kalan 13 firmaya da 15 gün süre tanındığı bildirildi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Doğu Anadolu Kalkanıma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, müteahhitlerle bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve Tekstil Kent'te elektrik sisteminin de hala hazır olmadığını açıkladı.

"13 FİRMAYLA SÖZLEŞME İMZALANDI"

Temmuz'un sonuna kadar yer tahsisi yapılan 26 firma ile sözleşme imzalamaları gerekirken şimdiye kadar sadece 13 firma ile sözleşme imzaladıklarını ve bu firmalardan bir - iki tanesinin pazartesi günü itibariyle tekstil kente yerleşmeye başladığını açıklayan Demirci, geriye kalan 13 firmaya da 15 gün süre tanıdıklarını söyledi.

"52 FİRMA BEKLİYOR"

Yer tahsisi yapılan firmaların biran önce gelip sözleşmelerini imzalaması gerektiğinin altını çizen Demirci, "Bu firmalara 15 gün süre tanıdık. Bu süre içerinde gelemezlerse en yüksek puan almış başka firma ile sözleşme imzalayacağız. Çünkü hala 52 firma yer tahsisi için yedekte bekliyor" ifadelerini kullandı.

"MÜTEAHHİT BİZİ OYALADI"

Tekstil Kent'te elektrik sistemini yapan müteahhite de sitem eden Demirci, "Müteahhit eğer bugün iş başı yapmazsa onla imzaladığımız sözleşmeyi iptal edeceğiz ve yeniden ihaleye çıkacağız. Hatta bu müteahhiti de ihaleye almayacağız. Çünkü bizi çok oyaladı"dedi.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş