Dağa Gidişler Durdu!

Yılda 500 ila 700 gencin dağa çıktığı Güneydoğu’da, bu rakam tamamen sıfırlandı.

VAN 18.04.2013 11:58:35 0
Dağa Gidişler Durdu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çözüm süreciyle birlikte dağa çıkışlar da durdu. Güvenlik güçleri ve istihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yılda 500 ila 700 gencin dağa çıktığı Güneydoğu’da, bu rakam tamamen sıfırlandı.

Güneydoğu’da son 3 ay içerisinde dağa çıkan gençlerin olmadığı belirlendi. Hükümetin başlattığı çözüm sürecinin en iyi yansıması olarak gösterilen dağa çıkmama olayının nedeni olarak ailelerin bu sürece önemli ölçüde destek verdiği gösteriliyor. Güvenlik birimlerinden alınan bilgilerde, dağa çıkma olayının tamamen durduğu görülüyor.

Elde edilen verilere göre, Güneydoğu bölgesinde yılda 500 ila 700 kişi arasında örgüte katılım sağlanıyordu. Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle birlikte oluşan olumlu havanın yansıması olarak “dağa çıkışların durduğu” gösterildi.

Sadece Hakkari’den 300 genç

Çözüm süreci öncesi örgütün lider kadrosu zaman zaman gençlerin dağa çıkması yönünde açıklamaları olduğuna dikkat çeken güvenlik birimleri, bu söylemlerin yerine barış sürecinin dillendirildiğine vurgu yapıyor. Bölgedeki güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte dağa gidiş yolunun tamamen kapatıldığı ifade ediliyor. Çözüm sürecinin gençler arasında da olumlu yankı bulduğu belirtilirken, geçen yıl sadece Hakkari bölgesinden 300 kadar gencin dağa çıktığına dikkat çekildi. Sokak eylemlerinin de hemen hemen bittiğine işaret eden güvenlik birimleri, bu sürecinin gençler üzerinden yürütülmesine gerektiğine de vurgu yaptılar.