Cumhuriyet Ortaokulu'nda Meclis Başkanı belirlendi

Cumhuriyet Orta Okulu'nda yapılan Okul Meclis Başkanlığı seçimi tam bir seçim havasında geçti. Okul Müdürü Seyithan Bilici, öğrencilerin bu sayede demokrasi bilincinin arttığını ifade etti.

VAN 5.10.2018 22:57:12 0
Cumhuriyet Ortaokulu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhuriyet Ortaokulu'nda Okul Meclis Başkanı seçimi büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği seçimde adaylar kıyasıya yarıştı.


      Güzel bir ortamda geçen Okul Meclis Başkanı seçimi öncesinde aday olan öğrenciler, seçilmeleri halinde ne tür hizmetler çalışmalar yapacaklarını ve projelerini arkadaşlarına anlatmaları ilgiyle izlendi.
Cumhuriyet Orta Okulunda yapılan ve tam bir seçim havasında geçen seçimler sonucunda M.Metehan Polater Okul Meclis Başkanı seçildi.

 


           Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesine göre her okul bir başkan çıkarıp, ardından da meclis Başkanı seçilip Ankara'ya ili temsilen gidecek.

 


         Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Cumhuriyet Orta Okulu Müdürü Seyithan Ekinci, "Öğrencilerimizin demokrasi bilincini ve kültürünü oluştura bilmek adına Okul Meclis Bakanlığı seçimini okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesinin belirlediği kurallar çerçevesinde ve demokratik seçim esaslarına göre yapıldı" dedi.

 


          Ekinci, sözlerine devamla "Okuldaki seçim süreci Adayların kendilerini ve projelerini tüm öğrencilere anlatmalarıyla başladı. Tam bir seçim havası oluştuktan sonra, öğrencilerimiz kurallara uygun şeffaf bir ortamda oylarını kullandılar. Oy kullanma süreci bittikten sonra yine aynı hassasiyetle oyların sayımı yapılıp sonuçlar öğrencilere ilan edildi. Seçim sonucunda ise M.Metehan Polater, adlı öğrencimiz en fazla oyu alarak Okul Meclis Başkanı seçilmiştir. Kendisine başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki bu tür faaliyetler Eğitim ve demokrasi adına bilinçli bireyler yetiştirmemizde önemli bir rol oynayacaktır" dedi. Van Bölge Gazetesi

escort izmir