Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarında onarım çalışması…

Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımlarının bozuk bölümler onarılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, söz konusu kaldırımlarda bozuk ve kırık olan veya vatandaşın yürümesine engel olan sallanıp yerinden

VAN 10.08.2018 11:42:18 0
Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarında onarım çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Van'da bazı kaldırımlarda bozulan bölümler Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından onarılıyor. Kentin en işlek caddesi olarak bilinen ve insanların çarşı merkezine çıktığında basmadan geçmediği Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarının bozuk bölümlerinde onarım çalışması yapılıyor. Vatandaşların yürürken düşmemesi veya yağışlı havalarda üstüne çamur sıçramaması için kaldırım taşları yenileniyor.

 


          Van'da Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin kaldırım ve yol çalışmaları devam ediyor.
    Yeşillendirme, yeni yol yapımı ve park çalışmalarının yanı sıra alt yapı çalışmalarının da arttığı kentte, özellikle en çok kullanılan kaldırımlarda çalışmalar yapılıyor.

 


            Kent merkezinde ve merkez ilçe sınırları içerisinde yeni park yapımları, eski parkların onarımları ile kaldırım, orta refüj, cadde ve sokaklarda yeşillendirme çalışmaları sürerken, kaldırımların bozuk bölümlerinde ise onarımlar gerçekleşiyor.
Daha önce  İskele, Sıhke ve Maraş caddelerinin kaldırımlarında onarım çalışmaları yapılırken, son günlerde kentin en fazla kullanılan Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımlarında onarım çalışmaları vatandaşları rahatsız etmeden sürdürülüyor.

 


          Sabah erken saatlerde bozuk kaldırım taşlarının yerine sağlam taşlar bırakan ve kaldırımları onaran belediye ekipleri, özellikle yağışlı havalarda sallanan kaldırım taşlarının vatandaşın üstünü kirletmemesi için çalışmalarını devam ettiriyor.
Bazı vatandaşlar ise bu çalışmaların kaldırımların yoğun kullanıldığı saatler dışında yapılması yönünde görüş belirtiyor.
Bölge: Necat Teyfun