Cumhuriyet Caddesi etkinliklerle renklendi

Van'daki Shoppinge Fest (Alışveriş Festivali) kapsamında fuar merkezi, oteller, kültür sanat merkezleri gibi birçok yerde etkinlikler devam ederken, Cumhuriyet Caddesi üzerinde eski Belediye Binasının alanında İpekyolu Belediyesi'nin katkılar

VAN 28.03.2018 18:25:49 0
Cumhuriyet Caddesi etkinliklerle renklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van'da 15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında İranlı turistlerin de Van'daki yoğun katılımı fırsat bilinerek, Van Shoppinge Fest (Alışveriş Festivali) gerçekleşiyor.


     Bu kapsamda kentin birçok bölgesinde konserler, canlı müzik dinletileri, eğlence programları yapılıyor.
Bu yıl İpekyolu Belediyesi'nin de katkıları ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde Telekom Müdürlüğü karşısında ve yıktırılan eski belediye binasının alanında çeşitli müzik etkinlikleri yapılıyor.
Etkinlik alanında Van Kedisi ve Van Canavarı kostümleri giyenler çocukları sevindirirken, yine şişme parklarda çocuklar doyasıya eğleniyor.

 


     Gençler ise Türkçe, Kürtçe ve özellikle Farsça müzikler eşliğinde eğleniyor. Zaman zaman halayların çekildiği etkinlik alanında belirlenen plan ve program çerçevesinde konserler düzenleniyor.
Birkaç gün önce aynı alanda davet üzerine Van'a gelen O Ses Türkiye finalistleri Ümit Durak ve Yener Bulut, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatmıştı.  Konserde birbirinden güzel şarkılarla Van halkını coşturan finalistler, Van'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtmişti.
     Konserlerin önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtilirken, Van'a gelen İranlı turistler etkinliğin olduğu alana yoğun ilgi gösteriyor.

 


     Birçok kişi ise ellerindeki cep telefonları ile etkinliğin olduğu bölgede öz çekim yapıyor veya video görüntüsü çekiyor. Kimi ise sosyal medyada canlı yayın yaparak bu güzel dakikaları sevenleriyle paylaşıyor.