Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuda çalışan taşeron işçiler sorununun çözüleceğini açıklaması sevinç yarattı. Van'da da bu müjdeyi bekleyen yaklaşık 15 – 20 bin arasında kişinin olduğunu belirten TES-İŞ Van Şube B

VAN 7.12.2017 11:19:32 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuda çalışan taşeron işçilerin durumlarına ilişkin son açıklaması sevinçle karşılandı. Bu açıklamayı gazetemize değerlendiren TES-İŞ Van Şube Başkanı Naif Balandı, sendika olarak bu konuda büyük çabalar sarf ettiklerini söyledi.  
Açıklamanın bütün taşeronlarda büyük bir sevinç yarattığını belirten Balandı, şöyle dedi:  
“Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. TÜRK-İŞ genel başkanımız gerek Cumhurbaşkanımızla, gerek Başbakanımızla ve gerekse yetkili bakanımızla taşeron işçiler konusunda temas halindedir. Taşeron işçiler sorunu memleketin başta gelen sorunlarından biriydi, büyük bir sorundu ve bu sorun çözüldü. Bu insanlarımız bir güvene sahip oldular, bir ekmeğe sahip oldular. Dün bulunduğum bir ortamda halk ve çalışan emekçi arkadaşlarımız yaklaşık 200 kişi vardı. Bu haberi aldıklarından dolayı çok sevinçliydiler ve gözlerinden mutluluk akıyordu.”
Uzun süredir böyle bir açıklamanın beklentisi içinde olduklarını belirten Balandı, “Ülkemizde bir milyona yakın kişiyi ilgilendiren bir sorundu, yılsonuna yaklaşmakta olduğumuz bu günlerde böylesine sevindirici bir haberi almak bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Taşeron işçiler sorunuyla ilgili geldiğimiz bu noktada, şunu belirtmek istiyorum ki bunun ülkemize ve memleketimize hayırlı olacağına inanıyorum. Uzun bir zamandır biz bu müjdeyi bekliyorduk ve sonu gerçekten çok güzel oldu. Bu anlamda bu konuyla ilgilenen hükümetimize, TÜRK-İŞ genel başkanımıza da ben buradan bir Vanlı olarak, sendika başkanı olarak TÜRK-İŞ bölge temsilcisi olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Balandı, kadroya alınacaklarla ilgili olarak da, “Kadroya alınacak olan taşeron işçiler 3 yıla kadar çeşitli kademelerde sözleşmeli olarak çalışacak. Bu 3 yıldan sonra pozisyonlara göre ihtiyaca ve öğrenim durumlarına göre çeşitli alanlara ve zamanla herkes kendi kadrosuna yerleştirilecek. Ülke genelinde olduğu gibi bizim memleketimizde de çalışan taşeron işçiler var ve tahmini olarak Van’da bu müjdeyi bekleyenlerin sayısı 15 bin ila 20 bin arasıdır” bilgisini verdi. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda taşeron düzenlemesine ilişkin şunları söylemişti; “Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. İnşallah bu sorun ortadan kalkıyor, artık bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böylece işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de belediye şirketlerinin, iktisadi teşekküllerinin inşallah personeli olarak göreve devam edecekler. Hayırlı olmasını diliyorum.'' 
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi