Cübbeli Hoca ve İslamoğlu mahkemelik oldu

Cübbeli Ahmet Hoca ile Yazar Mustafa İslamoğlu mahkemelik oldu. İslamoğlu’nun şikayeti üzerine Cübbeli'nin 2,5 yıla kadar hapsi istendi.

VAN 23.04.2015 23:01:39 0
Cübbeli Hoca ve İslamoğlu mahkemelik oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yazar Mustafa İslamoğlu, geçtiğimiz aylarda kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu. İslamoğlu, Ahmet Hoca'nın kendisine ait web sitesinden yayınladığı videoda, kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Cübbeli Ahmet Hoca verdiği savcılığa vermiş olduğu ifadesinde, Ahmet Yesevi Derneği'nin onursal üyesi olduğunu, düzenli olarak dernekte perşembe akşamları sohbetler yaptığını, yaptığı bu sohbetleri internet üzerinden paylaştığını söyledi. Mustafa İslamoğlu'nun yazdığı "3 Muhammed ve Yahudileşme Temayülü" isimli kitaplar için kendisinin reddiyelerde bulunduğunu, eleştiriler yaptığını ve yayınlanan bu konuşmalar da kesinlikle suç kastının olmadığını söyledi.

CÜBBELİ HOCA'NIN 2,5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Savcılık, Cübbeli Ahmet Hoca tarafından yayınlanan söz konusu videonun incelenmesi için dosyayı bilirkişiye verdi. Bilirkişi raporunda, Cübbeli Ahmet Hocanın, İslamoğlu'nun onur şeref ve saygınlığına karşı saldırıda bulunduğu belirtildi. Savcılık, bilirkişi raporu ardından Ahmet Mahmut Ünlü hakkında iddianame düzeledi. Cübbeli Hoca," hakaret" suçu kapsamında 2,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.