ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞI DURANLAR ÇÖZÜLÜR..

Van Milletvekili Mustafa Bilici, seçim bölgesi Van’da bir dizi ziyaret ve temaslarda da bulunarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

VAN 14.09.2013 19:19:11 0
ÇÖZÜM SÜRECİNE KARŞI DURANLAR ÇÖZÜLÜR..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Van Milletvekili Mustafa Bilici, seçim bölgesi Van’da bir dizi ziyaret ve temaslarda da bulunarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İş veİşçi Bulma Kurumu İl Müdürlüğü, AK Parti İl Başkanlığı, yeni kurulan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı ve Kinyas Kartal bulvarı üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret etti.  Van Milletvekili Mustafa Bilici ülkenin en temel sorunu olan ve özellikle bölgeyi yakından ilgilendiren çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Van Milletvekili Bilici, Hükümetimiz tarafından başlatılan çözüm süreci toplumsal bir taleptir. Ak Parti zora talip olarak bu sürecin olgunlaşması için 11 yıldır büyük bir özveriyle çalışıyor. Ak parti ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Devlet politikaları değişti. İnsan onuru, bireysel ve hak ve özgürlükler siyasetin merkezine oturtuldu. Bu gün geçmişiyle hesaplaşan ve vatandaşıyla helalleşen bir Türkiye var. Yapılan hizmetlerde ve demokratikleşmede geldiğimiz noktayı geçmişle mukayese ettiğimizde bu günler 10 yıl öncehayal dahi edilemezdi. Ak parti olarak biz bunları anlatıyoruzve haklı olarak milletimizin desteği ile yapılan hizmetleri övünç kaynağı olarak görüyoruz.
 
''Son anketlerde  memnuniyet yüzde 75''

AK Parti Genel merkezimiz tarafından Van’da yapılan son anketlerde vatandaşın Hükümetin hizmetlerinden memnuniyeti % 75 olarak çıkmıştır. Ancak asla bunlarla yetinmedik, yapılacakları yapılanlarla sınırlı tutmadık. On yıllardır ihmal edilen bölgemiz ve bölge vatandaşlarımız daha iyisine en güzeline layıktır. Yaklaşık otuz yıldır süren kardeş kavgasının bitmesini isteyen güçlü bir ses var. Bu ses halkın sesi ve çığlığıdır. Çözüm süreci ile birlikte yeniden birlik ve beraberlik duyguları güçlenmiştir. Milletimizin çözüm sürecine olan inancı ve desteği her geçen gün artmaktadır. Van ilimizde çözüm süreci ile ilgili en son yapıla ankette sürecine destek %94 seviyesine çıkmıştır. Birilerinin bu güveni istismar etmeye hakkı yoktur. Devam eden çözüm sürecinde henüz ikinci aşamaya geçilmiş değil bunun nedeni örgütün silahlı unsurlarının belirtildiği zaman diliminde sınır dışına çıkmamasıdır. Sürecin tıkanmaması için herkesin sağduyuyla sorumlulukları yerine getirmesi hepimizin menfaatinedir.
Çözüm uzun soluklu bir iştir. Ülkemizin en temel sorunu olan söz konusu kardeş kavgası, uzun yıllara dayanan geçmiş iktidarların besleyip büyüttüğü, derinleştirdiği bir konudur. Ak parti ile başlayan süreçte istikrar bozulmamalı ve yakalanan barış iklimi baltalanmamalıdır. Süreci sabote etmek isteyenlere fırsat verilmemelidir. Tarih sürece destek vermeyenleri, barış için taraf olmayanları af etmeyecektir.