Çorum FK- Vanspor maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, ligin 12. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-Siyahlı ekip 82. dakikada Fatih Somuncu ile öne geçerken, ev sahibi ekibin golü ise uzatma dakikalarında Murat'tan geldi.

VAN 11.11.2021 11:17:13 0
Çorum FK- Vanspor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Çorum FK karşısında vasat bir oyun ortaya koyan ve rakip kalede bir türlü çoğalamayan Vanspor, galibiyeti uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle kaçırdı.

Son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 kalarak puanını 24'e yükseltti ve grupta beşinci sıradaki yerini korudu.

VANSPOR'DAN 7 GALİBİYET, 3 BERABERLİK, 2 MAĞLUBİYET

Ligin açılış maçında evinde konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup eden Vanspor, ligin ikinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Afjet Afyonspor ile 2-2 berabere kalmıştı.

3. hafta maçında sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 3-1'le geçen Kırmızı-Siyahlılar, dördüncü hafta maçında ise deplasmanda Ergene Velimeşespor'u 2-1'le geçmeyi başardı.

Ligin beşinci hafta maçında sahasında Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalan Van temsilcisi, altıncı hafta maçında ise deplasmanda Turgutluspor'u 3-1'le geçmeyi başardı.

7. hafta maçında sahasında Serik Belediyespor'u 2-0'la geçen Saffet İşler'in öğrencileri, sekizinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı grubun zayıf takımlarından Kahramanmaraşspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligin dokuzuncu haftasında sahasında Sivas Belediyespor'a 3-0 mağlup olan Kara Kobralar, onuncu hafta maçında ise deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'a 5-0 gibi net bir skorla mağlup oldu.

Bu haftalarda sancılı bir süreç yaşayan Vanspor, ligin onbirinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 1-0'la geçerken, 12. hafta maçında ise Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı.

Ev sahibi Çorum FK Ahmet Yıldırım teknik sorumluluğu sahaya;  Hasan Hüseyin Akınay, Serkan Yavuz, Berkay Can Değirmencioğlu, Abdulhamit Yıldız, İsmet Benli, Hasan Küçcük, Murat Yıldırım, Umut Kaya, Halil İbrahim Sönmez, Kerem Paya ve Burak Çalık onbiri ile çıktı.

Vanspor ise Saffet İşler teknik sorumluluğu sahaya; Aydın Bağ, Berat Çetinkaya, Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Selim Kayacı, İlyas Ekiz, Oktay Aydin, Sedat Komi, Barış Gök, Yakup Demir ve Kubilay Akyüz onbiri ile çıktı.

Çorum Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan mücadeleyi Abdullah Volkan Aydın, Necmi Demir, Emrah Uluçay ve Erhan Kaya hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maça konuk takım Vanspor başladı.

7. dakikada Vanspor'un Sedat Komi ile geliştirdiği tehlikeli atakta, Çorum savunması araya girerek topu kontrol etti.

10. dakikada Çorum FK'nın organize geliştirdiği atakta, top kaleci Aydın'a kaldı.

13. dakikada gelişen tehlikeli Çorum atağından, Kerem'in kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

21. dakikada Çorum FK serbest vuruş kazandı. Halil İbrahim'in ortasında savunma çıkardı, Kerem'in vuruşunda top üstten auta çıktı.

23. dakikada Vanspor'da Fatih Somuncu sarı kart gördü.

25. dakikada Çorum FK'da Kerem'in şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

40. dakikada Çorum FK tehlikeli geldi. Gelişen atakta sağ kanata topla buluşan Kerem, topu arkadaşlarıyla buluşturamadı.

Maçın hakemi ilk yarının bitimi için 2 dakikada uzatma gösterdi.

İlk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

İkinci yarının başında Vanspor'da Berat yerini İsmet Kavuştu'ya bıraktı.

İkinci yarıya ev sahibi takım başladı.

49. dakikada Çorum FK gole çok yaklaştı. Gelişen atakta ceza alanı içinde Halil İbrahim'den önce kaleci Aydın kalesini terk ederek, topu kontrol etti.

57. dakikada Çorum FK'da Mehmet Gürkan Öztürk sarı kart gördü.

60. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta, Emrah ceza alanı dışından sert ve düzgün vurdu, kaleci topu son anda kornere çeldi.

63. dakikada Çorum FK, 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Hasan yerini Atakan Akkaynak'a, Kerem yerini Mikail Albayrak'a, Berkay ise yerini Emre Öztürk'e bıraktı.

69. dakikada Çorum FK gole çok yaklaştı. Derin pasta topla buluşan ve kaleci Aydın'la karşı karşıya kalan Halil İbrahim'in vuruşunda top kalecide kaldı.

70. dakikada Vanspor'da Sedat yerini Hamza Küçükköylü'ye bıraktı.

78. dakikada gelişen ev sahibi Çorum FK atağı, savunmanın dikkati ile engellenirken, kaleci Aydın kısa süreli sakatlık yaşadı.

80. dakikada Vanspor'da Kubilay yerini Furkan Polat'a bıraktı.

82. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta ceza alanı içinde topla buluşan Fatih, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

84. dakikada Çorum FK tehlikeli bir nokta serbest vuruş kazandı. İsmet'in vuruşunda kaleci Aydın topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

86. dakikada Vanspor ikinci gole çok yaklaştı. Furkan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Hamza'nın vuruşunda, kaleci topa iki hamlede kontrol etti.

87. dakikada Vanspor'da İlyas Ekiz sarı kart gördü.

88. dakikada Çorum FK'da İsmen Benli yerini Sefa Akın Başıbüyük'e bıraktı.

Hakem tarafından maçın sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

Uzatma dakikalarında Vanspor'da Selim yerini Mete'ye bırakırken, Emrah Tacir ise yerini Mehmet Şirin Soydan'a bıraktı. Emrah oyundan geç çıktığı için sarı kart görürken, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Gerginliğin ardından Vanspor'da Hamza, Çorum FK'da ise Murat sarı kart gördü.

Uzatma dakikalarının son bölümünde Çorum FK eşitliği yakaladı. Gelişen atakta Murat Yıldırım, takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

Vanspor'da golden sonra itirazlarda bulunan Oktay sarı kart gördü.

Maçta başka gol olmadı ve Kırmızı- Siyahlı ekip, aldığı beraberlik sonucu puanını 24 yaparak, beşinci sırada yer aldı.

HEKİMOĞLU TRABZON LİDERLİĞİNİ KORUDU

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda, takipçisi Sivas Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Hekimoğlu Trabzon, maçı 1-0 kazanarak puanını 28 yaptı ve liderliğini korudu.

Sakaryaspor evinde Afjet Afyonspor'u 2-0 yenerek, 26 puanla ikinci sıraya yükselirken, Vanspor ile 1-1 berabere kalan Çorum FK 25 puanla üçüncü sıraya yükseldi.

Lidere boyun büken Sivas Belediyespor 24 puan +16 averajla dördüncü sıraya gerilerken, deplasmandan 1 puanla dönen Van temsilcisi, 24 puan +4 averaj ile beşinci sırada yer aldı.

Evinde Ankaraspor'u 1-0'la geçen Bayburt Özel İdare, 23 puanla altıncı, Sarıyer ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Somaspor, 21 puanla yedinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Etimesgut Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Bodrumspor 20 puan +10 averajla sekizinci sırada yer alırken, başkent temsilcisi Ankaraspor ise 20 puan +9 averajla dokuzuncu sıraya geriledi.

Afjet Afyonspor 18 puanla onuncu, evinde Niğde Anadolu'yu 3-2 yenen Serik Belediyespor, 16 puanla on birinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Ergene Velimeşespor ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor 15 puanla on ikinci, Etimesgut Belediyespor ise aynı puan -3 averajla on üçüncü sırada bulunuyor.

Deplasmanda son sıradaki Kahramanmaraşspor'u 1-0 yenen İnegölspor, 15 puanla on dördüncü, Adıyaman FK ile 2-2 berabere kalan Turgutluspor ise 11 puanla on beşinci sırada yer aldı.

Sarıyer 11 puanla on altıncı, Ergene Velimeşe 11 puan -15 averajla on yedinci, Niğde Anadolu ise 5 puanla on sekizinci sırada bulunuyor.

Grupta son iki sıraya bakıldığında, 4 puanlı Adıyaman FK ve puansız Kahramanmaraşspor yer alıyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz