'Çok sayıda turist Van'a gelecek'

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, 15 - 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Shopping Fest (Van Alış Veriş Günleri) etkinlikleri için yurt içi ve yurt dışı tanıtım çalışmaların

VAN 11.03.2022 11:25:30 0
'Çok sayıda turist Van'a gelecek'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yüksel, shopping fest'in, turistlerin Van'a gelmesi yönünde önemli bir cazibesinin olduğuna vurgu yaparken, sadece İran'dan değil, Irak'tan da turist beklediklerini söyledi. Bunun yanında yerli turistlerin de Van'a ilgi göstermesini beklediklerine işaret eden Yüksel; "Shopping Fest komisyon üyeliği de yapıyorum ve çalışmalara şahitlik ediyorum. Çok güzel hazırlıklar yapılıyor. Shopping fest'in bu sene daha güzel geçeceğine inanıyorum. Kent meydanında 15 gün sürecek şekilde, İranlı sanatçıların da katılmasını beklediğimiz konserler olacak. Bu etkinlik kapsamında şehrin her tarafı süslenecek, mağazalara ve diğer iş yerlerine indirimli alışveriş günleri afişleri asılacak, hareketli bir 15 gün Van'ımızı bekliyor" dedi.
COVİD-19 Pandemisi nedeniyle bulaş riskinin önüne geçmek ve vatandaşların toplu alanlarda yer almasını önlemek amacıyla ara verilen Shopping Fest etkinliği, bu sene yeniden düzenlenecek. Yerli ve yabanc turistlerin Van’a yoğun bir şekilde gelmesini sağlayacak olan etkinliğin çalışmaları da bu kapsamda devam ediyor. Önceki gün Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile lansman toplantısı düzenlenirken, festival için artık geri sayım da başlamış oldu. Edinilen bilgilere göre, indirimli alışveriş günlerinden faydalanmak için Van’a gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler de günler öncesinden rezervasyonlarını yapmaya başladı. 
Geçmiş yıllarda sadece İranlı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Shopping Fest'in, bu sene yerli turistler ve Iraklı turistlerin de büyük ilgi göstereceği bir etkinlik olması beklendiği kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “Bu sene Iraklı turistlerin de yoğun bir şekilde gelmelerini bekliyoruz, onların da gelmesi ile Van’ımıza önemli oranda döviz girdisi olacağına inanıyoruz”dedi.

"SHOPPİNG FEST, CEZBEDİYOR”
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, yaptığı değerlendirmede: “Van’a İranlı turistlerin gelişi an itibari ile devam ediyor. Özellikle Van’da Shopping Fest olması İranlıları daha fazla cezbediyor ve başlayacağı zaman da bu sene daha güzel geçeceğine inanıyorum. Çünkü kent meydanında 15 gün sürecek şekilde, İranlı sanatçıların da katılacağını beklediğimiz konserler olacak. Bu etkinlik kapsamında şehrin her tarafı süslenecek, mağazalara ve diğer iş yerlerine indirimli alışveriş günleri afişleri asılacak, esnafımız tekrar bilgilendirilecek. Sadece İranlı turistler değil yerli turistler için de aynı indirimler olacak. Bu sene Iraklı turistlerin de yoğun bir şekilde gelmelerini bekliyoruz, onların da gelmesi ile Van’ımıza yüklü miktarda döviz girdisi olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SHOPPİNG FEST 15 MART’TA BAŞLAYACAK 29 MART’TA BİTECEK”
Shopping Fest için tanıtım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen VANOTED Başkanı Yunus Yüksel, şöyle konuştu: “Çok güzel hazırlıklar yapılıyor. Valimizin öncülüğünde bir toplantımız oldu, aynı zamanda Shopping Fest komisyon üyeliği de yapıyorum. Bu nedenle çalışmaları yakından takip ediyoruz. Güzel bir program neticesinde şehrimizi daha fazla tanıtacağız. Hem dış ülkelerde hem de ülkemizin başka şehirlerinde de tanıtımlar yapmaya çalışıyoruz, bu tanıtımlar çerçevesinde de daha fazla hem yerli hem de yabancı turist ve Van halkımızın da alışveriş yaparak esnafımıza daha fazla kazandıracağına inanıyorum. Shopping Fest, 15 Mart’ta başlayacak 29 Mart’ta bitecek, otellerde doluluk oranı çok yüksek olacak.”
Özel Haber: Mehmet Selim KURT