Çocuklar artık üşümeyecek

Van'ın Çaldıran ilçesinde kalorifer sistemindeki arıza nedeniyle ısıtıcı kullanılarak eğitime devam eden Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nda, onarım çalışmaları tamamlandı.

VAN 24.12.2015 17:47:48 0
Çocuklar artık üşümeyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çaldıran ilçe merkezindeki bin 52 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nda, Kasım ayında ısınma bölümünde meydana gelen arıza giderildi. Okulda tesisatta yapılan çalışma nedeniyle minik çocuklar günlerce soğukta derse girmek zorunda kaldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, beraberinde İl Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Aksanlı ile birlikte ilçeye giderek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atay ile okulda onarılan kalorifer çalışmasını yerinde inceledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çaldıran ilçesinin en büyük okulu olan Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nun 2000 yılında faaliyete geçtiğini, 32 derslikli okulun yaz aylarında yapılan incelemesinde tesisat probleminin belirlendiğini söyledi. Ancak teknik elemanların yaptığı keşif sonucunda, okulun bir yıl daha eğitime devam etmesi yönünde karar aldıklarını kaydeden Kırekin, "Biz de gelecek yıl bina ile ilgili daha detaylı bir onarım yapalım diye karar verdik. Fakat Kasım ayının ortalarına doğru kalorifer sisteminin yüzde 30'lara kadar düştüğü bize iletildi. Bizde teknik elemanlarımıza hızlı bir şekilde keşif çalışmasını yaptırdık ve hemen ihalesinin yapılması için gereken talimatı verdik. Yaklaşık bir aydır da tamiratı devam etmektedir. Bu sırada kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüyle yaptığımız görüşmelerde öğrencilerimizin mağdur olmaması için yakınındaki lisede öğrenim görmelerini sağladık" diye konuştu. 
Basında yer alan haberlerle ilgili de "kasıtlı" nitelendirmesinde bulunan Kırekin, sınıfların soğuk olmaması için ısıtıcıların kullanıldığını ve idarenin soğuk olmaması şartıyla eğitime devam edebilecekleri yönünde yetkilendirildiğini kaydetti. Haberlerin iyi niyetle yapılmadığını ve bu bilgiye de yaptıkları inceleme sonucunda ulaştıklarına dikkati çeken Kırekin, şöyle konuştu: "Teneffüste öğrencileri sınıfta bir araya getirip, organize ederek haberin yapıldığını tespit ettik. Bugün itibariyle artık onarım çalışması bitti ve kaloriferleri yaktık. İnşallah bundan sonra okulumuz sürekli ısıtılarak öğrencilerin eğitime devam edebileceği ortam sağlanacak. Konu ile ilgili bakanımız beni arayarak bilgi aldı. Bakanımız, 'Oradaki öğrencilerimize, velilerimize ve Çaldıran halkına selamlarımızı iletin' dedi. İnşallah okulumuz tekrar sıcak bir ortamda eğitim öğretime devam edecektir. Biz zaten öğrencilerimizi mağdur etmedik. Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gerekli tedbirleri almıştı" şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -