Çocuk Hakları Komitesi olağan toplantısı yapıldı

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen İl Çocuk Hakları Komitesi Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

VAN 19.06.2015 20:15:07 0
Çocuk Hakları Komitesi olağan toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen İl Çocuk Hakları Komitesi Yürütme Kurulu toplantısı İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İl Çocuk Hakları Yetişkin temsilcisi Hakan Uşma başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 65 çocuğun katılımı ile yapıldı.

Toplantıya yürütme kuruluna geçici olarak başkanlık edecek erkek çocuklardan Nurullah Taşkın, kızlardan ise Nursima Çiçekdal seçildi. Daha sonra medya, eğitim, sosyal yardım, kültür ve spor başkanlıklarına da geçici olarak çocuklar seçildi.

Yapılan bilgilendirme ve görev dağılımına göre çocukların yapmak istedikleri faaliyetler üzerine fikir alış verişinde bulunuldu. Karşılıklı fikir alış verişleri neticesinde çalışma alanlarına göre kimi faaliyetler planlandı. Kısa, orta ve uzun vadede çocukların hayata geçirmek istedikleri faaliyetleri sözlü olarak dinleyen yürütme kurulu, toplantının yeni üyeler ve asil başkan seçimi içinde 12 Eylül cumartesi günü saat 13.00’de İpek yolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nde Olağan Genel Kurulu toplantısı yapma kararı aldı.

Çocuk Hakları İl Yetişkin Koordine Temsilcisi Hakan Uşma, Çocukların komiteyi kendi yürüttüklerini, alınan kararların kendi istekleri doğrultusunda olduğunu ifade ederek 12 Eylül cumartesi günü Olağan Genel Kuruluna gideceklerini ve Van Çocuk Hakları İl Komitesi seçiminin yapılacağını ifade etti. (İLKHA)