'Çocuk gelinlere hayır'!

Fotoğraf sergisi Van'da açılıyor

VAN 20.02.2014 14:27:19 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kız çocuklarının küçük yaştaki evliliklerini konu alan "Çocuk Gelinlere Hayır" fotoğraf sergisi" Van'da da açılacak.


Haber: Adil HARMANCI

Van Kadın Derneği (VAKAD) ve Yaka-Koop´un destekleriyle, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Sorumlusu Eda Özyurt Kılınç´ın proje sorumluluğunu yürüttüğü "Çocuk Gelinlere Hayır" fotoğraf sergisi, Van´da da gerçekleştirilecek.

İÇANADOLU VE VAN´A ÖZEL

Uzun yıllardır küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yapan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, İç Anadolu Bölgesi ve Van için özel olarak hazırladığı "Çocuk Gelinlere Hayır" sergisini Kırşehir, Konya, Nevşehir, Afyon ve Eskişehir´den sonra 21 Şubat Cuma Günü(yarın) Saat 15.00´da Van´da açıyor.
Uçan Süpürge´nin erken yaşta ve zorla evlilikler sorununa dikkat çekmek için hazırladığı "Çocuk Gelinlere Hayır" gezici sergisi 21-28 Şubat tarihleri arasında Van Devlet Tiyatrosu Kültür Sarayı Ertuğrul Günay Sanat Çadırı´nda olacak.

FİLM VE BELGESELLER DE VAR

Uçan Süpürge´nin yıllardır çocuk gelinler sorununa dikkat çektiği ve toplumun her kesiminde farkındalık yarattığı çalışmaların yansımaları ilk kez bu sergide bir araya geliyor.Saha araştırmalarından fotoğraflara çocuk gelinlerin hikâyeleri, tanıklıklar, deneyimler, uzman görüşleri ve bilimsel gerçeklerin eşlik edeceği sergide ayrıca, Uçan Süpürge´nin çocuk yaşta evliliklerle ilgili çektiği kısa film ve belgeseller de gösteriliyor.

KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TEMSİLCİLER

Ankara´dan Uçan Süpürge ekibinin katılımıyla, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile il ve ilçelerden yerel idarenin davetli olduğu, Kanada Büyükelçiliği´nden temsilcilerin de katılacağı öğrenilen sergiye proje yetkilileri tüm Van halkını davet etti.
Şimdiye kadar birçok televizyon programına da konu olan "çocuk gelinler" sorunu, son zamanlarda Türkiye´de en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında geliyor.