Çocuk Evlerindeki çocukların doğa gezileri başladı

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerindeki çocuklar, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte doğa gezilerine başladı.

VAN 6.04.2015 15:52:50 0
Çocuk Evlerindeki çocukların doğa gezileri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Düzenlenen doğa gezilerine; Akdamar, Yumurcak, İpekyolu, İkinisan ve Urartu Çocuk Evlerinde kalan çocuklar ile Çocuk Evleri Müdürlüğü personeli katıldı.
Havaların ısınması ile birlikte, Çocuk Evlerindeki çocukların psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, “Şehir merkezine yakın sitelerde kiraladığımız evlerde çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Bu evlerde yaşayan çocuklarımızın maalesef doğadan uzak bir şekilde yaşıyorlar. Ayrıca cep telefonu ve internet gibi çocuklarımızı doğal yaşamdan uzaklaştırarak sanal bir hayata mahkûm eden iletişim araçlarını da göz önünde bulundurursak, çocuklarımız için düzenlediğimiz doğa gezilerinin ne kadar da gerekli olduğunu daha iyi anlatmış oluruz” dedi.
Oldukça keyifli geçen doğa gezilerde çocuklar bol bol fotoğraf çekti. Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, Van Kalesi ile başlattıkları doğa gezilerini bir kültür gezisine dönüştürüp; Erek Dağı, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesini de gezmeyi planladıklarını belirtti.

 Bölge Gazetesi Haber Merkezi