Çoban ve Kaya'dan, yerel marketlere destek

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği'ni (PERDER) ziyaret etti. Derneğin başlattığı 'Alışverişini yerel marketten yap' kampanyasına destek sunan eş başkanlar, k

VAN 18.05.2016 12:22:43 0
Çoban ve Kaya
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği'ni (PERDER) ziyaret etti. Derneğin başlattığı 'Alışverişini yerel marketten yap' kampanyasına destek sunan eş başkanlar, kentte bir bilincin oluşması için çaba içerisinde olacaklarını söyledi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği'ni (PERDER) ziyaret etti. Eşbaşkanları, Dernek Başkanı Fuat Tasan ve yönetim kurulu üyeleri kapıda karşıladı. Ziyarette ilk olarak konuşan Eş Başkan Çoban, derneğin başlattığı 'Alışverişini yerel marketten yap' kampanyasının bilinç oluşturulması açısından önemli olduğunu belirterek, eş başkanlar olarak bu kampanyaya destek sunmak istediklerini söyledi. Halkın alışverişlerini yerel marketlerden yapması gerektiğini söyleyen Çoban, yerli sermayenin yerelde kalmasının önemine değindi.

KAYA: YEREL MARKETLERİMİZİN GÜÇLÜ OLMALARI GEREKİYOR
Çoban'ın ardından konuşan Eş Başkan Kaya, kampanyadan sonuç almanın kolay olmayacağını ancak çok önemli bir mücadelenin ve çalışmanın yürütülmesi gerektiğini belirterek, kentte yerel marketlerden alışveriş yapılması için bir bilincin oluşturulması gerektiğini söyledi. Bu kampanya ile bu bilincin zamanla oluşacağını aktaran Kaya, ancak insanların yerel marketlere yönelmesi için marketlerin yerel ürünleri tercih etmeleri gerektiğini ifade etti. Yerel marketlerin kaliteli ürün sunmasının kampanyayı güçlendireceğini aktaran Kaya, ulusal marketlerin birkaç kişi çalıştırmanın ötesinde kent ekonomisine önemli bir katkısının olmadığını ifade etti. Ulusal marketlerin tüm vergilerinin başka illere aktığını dile getiren Kaya, "Böylesi bir kapitalist sistemde ulusal markalarla mücadele etmek elbette zordur. 
Ancak yerel marketlerimiz de buna göre kendilerini konumlandırmalı ve rekabet edecek bir kaliteye ulaşmaları gerekiyor. Yerel dinamiklerin de bu kampanyaya destek olması ve güç vermesi gerekiyor. Bizler de bu kampanyaya destek verdiğimizi buradan belirtiyoruz" dedi.

TASAN: KENT EKONOMİSİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ
Eşbaşkanlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan, kent ekonomisini önemli bir katkı sunmak istediklerini ve bunun için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Kentteki ticaretin sürekli geriye gittiğini belirten Tasan, "Bizler geriye giderken ulusal marketler sürekli ekonomik açıdan ileriye gidiyorlar. Bizler her zaman halkımızın yanındayız. Onların yanında olduğumuz için onların da bizlere destek sunması gerekiyor. Dünya sürekli değişiyor ve bizler de bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Bu kampanya ile ilgili halkımızın artı bir dönüşü var bizlere ve bu dönüş bizleri mutlu ediyor. Sizlerin bu desteği bizleri onurlandırıyor" diye konuştu.
Yaklaşık bir saat süren toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. Toplantının ardından Eş Başkan Çoban ve Kaya, çalışanların tamamının kadın olduğu bir manavı ziyaret etti. Çalışan kadınlarla sohbet eden eş başkanlar, manav sahibine bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Kadınlar da eş başkanlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -