Çoban ve Kaya'dan mesaj: Birlikte başaracağız

Saray ve Özalp'ta incelemelerde bulanan ve yapılan çalışmaları değerlendiren Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, iyi bir planlama dahilinde hareket edilmesi ve ortak bir çalışma ile tüm sorunların üstes

VAN 9.09.2015 19:51:53 0
Çoban ve Kaya
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, ilçe gezilerini devam ediyor. Daha önce Gürpınar ve Erciş'i ziyaret ederek belediye çalışmalarını anlatan eş başkanlar, bu kez de Saray ve Özalp ilçelerini ziyaret etti.
Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Saray ilçesine giden Eş Başkanlar, Saray Belediye Eş Başkanları Zilan Aldatmaz, Abdulkadir Çalışkan ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının katılımıyla toplantı yaptı.
 
'Saray'ın her alanında çalışmalar yapıldı'
Van Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı içerisinde Saray ilçesine yaptığı çalışmaların sunumu yapıldı. Yapılan sunuma göre; yıl içerisinde ilçeye 25 kilometre su hattı, 3 adet su deposu, 2 sondaj, 26 mahallenin depo onarımı yapılırken, 2015-2016 yıllarında Saray ilçesine atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon çalışmaları için ise yaklaşık 11 milyon TL'nin harcanacağı belirtildi.
Saray ilçesinde yapılan yol çalışmalarında ise, 6 kilometre yeni yol, 75 kilometre stabilize yol yapımı, 57 kilometre yol genişletme ve onarım çalışması, 70 kilometrelik asfalt yama çalışmaları, 7 adet menfez ve 150 kilometrelik yolda ise bakım, onarım çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal kalkınma çalışmaları kapsamında ise, 2 bin adet meyve fidanı dikimi, 100 kilometre kanal temizliği, 115 adet sulama göleti temizliği, 29 kilometre arazi yolunun açılması, 5 yüz metre sulama borusunun montajı yapılırken, ayrıca ilçede bulanan göletlere ise 25 bin yavru balık bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçede bulanan 14 köye taziye evi için malzeme yardımının yapıldığı ifade edilen sunumda, ayrıca Saray-Van, Van-Saray arasında yolcu taşımacılığı yapacak belediye otobüslerinin de yıl içerisinde faaliyet göstereceği belirtildi.
 
'Kültür Merkezi ve Saray Park ile ilçenin çehresi değişecek'
Van Büyükşehir Belediyesi'nin Saray ilçesinde yaptığı en önemli çalışmalardan biri ise, Saray İlçe Parkı ve Kültür Merkezi. Saray İlçesinde 37 bin m2 alan üzerine yapımına başlanan park 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Park  alanında, ağaçlandırma ve piknik alanı, biyolojik gölet, oturma alanları ve çocuk oyun alanları gibi alanlar yer alırken, Park içerisinde ayrıca ilçenin tüm etkinliklerinin yapılacağı bir kültür merkezi de yapıldı. Bir yandan Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmalarını tamamlaya çalışan büyükşehir, öte yandan parkın tamamlanması için büyük bir çaba gösteriyor. Park ve Kültür Merkezi'nin tamamlanması ile birlikte ilçe halkın tümüne cevap olabilecek ve ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak.
Yapılan sunumların ardından, Saray Belediyesi Eş Başkanları Aldatmaz ve Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla ilgili teşekkür etti.
Saray ilçesine öngörülenden daha fazla çalışmanın yapıldığı aktaran Aldatmaz, Saray ilçesi çehresinin giderek değiştiğini söyledi. Eş Başkan Çalışkan ise, Saray ilçesinin bir şantiye alanı gibi olduğunu belirterek, ilçenin her yerinde çalışmaların yapıldığını söyledi. Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, çalışmalar açısından iyi bir noktada olduklarını belirterek, bütçeye ve yıllara göre bir çalışma planı belirledikleri, bu çalışmalarında an itibariyle neredeyse tamamlandığını söyledi. Her ilçeye eşit şekilde bir çalışmanın yapılması için çaba içerisinde olduklarının altını çizen Kaya, "Şuan ilçelerde hedeflerimize ulaştık hatta öngördüğümüz çalışmaların çok daha üzerine çıktık. Saray ilçemiz geri bırakılmış bir ilçe ama ben inanıyorum ki, ilçemiz birkaç yıl sonra çok iyi noktaya gelecektir" diye konuştu. Kaya'nın konuşmasının ardından eş başkanlar, Saray'da büyükşehir tarafından yapılan Kültür Merkezi ve Saray Kent Parkına giderek buradaki çalışmaları inceledi. Ziyaretin ardından Eş Başkanlar, bu kez de Özalp ilçesine geçerek burada ki toplantıya katıldı.
 
'Özalp'ta 2015 hedefleri tamam sıra 2016'da'
Özalp Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Eş Başkanları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp katıldı. Özalp ilçesinde yapılan sunumda 2015 yılı içerisinde ilçeye 39 kilometre içme suyu şebekesi, 3 kilometre kanalizasyon, 61 kilometre asfalt, 85 kilometre stabilize yol, 425 kilometre yolda bakım onarım, 153 kilometre yama çalışması, 7 kilometre yeni yol, 32 mahallede 142 kilometre kanal temizliği, 43 sulama göleti temizliği, 149 kilometre arazi yolu ve 2 adet sera çalışmasının yapıldığı ifade edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 köye taziye evi malzemesi dağıtılırken, ilçede bulanan 65 bin metrekarelik alana Özalp İlçe Parkı ve ilçeye en iyi hizmeti verebilecek bir mezbaha çalışmalarının da devam ettiği aktarıldı. Büyükşehir ayrıca, kısa bir süre sonra iki belediye otobüsü Van-Özalp arasında halka hizmet etmeye başlayacağını duyurdu. Sunumun ardından Belediye Eş Başkanları Handan Bağcı ve Şerafettin Özalp, Eş Başkan Çoban ve Kaya'ya yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi