Çoban: Bu memlekete sahip çıkma kararı aldık

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İzzet Çoban, bu memlekete sahip çıkmak için bu yola çıktıklarını belirterek, çağa uygun, yeni inovatif sistemlerle bu memleketin yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

VAN 11.05.2022 12:08:48 0
Çoban: Bu memlekete sahip çıkma kararı aldık
Tarih: 01.01.0001 00:00

Seçimler kapsamında çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İzzet Çoban, bu kapsamda gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz yetkilileriyle görüşen Başkan Adayı Çoban, yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Kentte çağa uygun projelerin üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Adayı Çoban, proje üretebilecek vizyonel bir ekiple yola çıktıklarını söyledi.

Van TSO seçimlerinin Ekim veya Kasım aylarında yapılacağını vurgulayan Çoban, kimseyi kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan bir seçime gittiklerini ifade etti.

"BU MEMLEKETE SAHİP ÇIKMA KARARI ALDIK"

Van TSO seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren Çoban, "Van'da doğdum ve Van'da büyüdüm. Daha önce matematik öğretmenliği yaptım. Eğitim sektöründe Van'da birkaç yıl hizmet verdim. Hizmet verdiğim sıralarda inşaat mühendisliğini okudum. Bu bölümü tamamladıktan sonra hem inşaat sektöründe hem de çiftçilik sektöründe hizmet vermeye başladım. Yaklaşık 8-9 yıldır bu sektördü hizmet veriyorum. Bu memleketin çocukları olarak, bu memlekete sahip çıkma kararı aldık. Ekip olarak bunun için bu yola çıktık. Bizden öncekiler taş üstüne taş koymuşturlar. Ama biz artık çağın değiştiği fikrindeyiz. Bu yüzden çağa uygun, yeni inovatif sistemlerle bu memleketin yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çağa uygun projelerin üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu minvalde bu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yeni bir oluşum oluşturmak istedik. Daha önce orada görev almış arkadaşlarımız da var. Ama mümkün mertebe yıpranmamış ve proje üretebilecek vizyonel bir ekiple yola çıkma kararı aldık. Bu minvalde çalışmalarımızı yapıyoruz. Ziyaretlerimizde halkımızın teveccühünü görmek bizi daha çok motive ediyor. İnsanlardaki bir değişim fikrinin yerleşmesini görüyoruz ve buda bizi motive ediyor. Van TSO seçimleri Ekim veya Kasım aylarında muhakkak yapılacak. Muhtemelen 2023'te bir genel seçim olacak. TSO seçimleri bu seçimlerden önce olur" dedi.

"İNSANLARIMIZ ŞİMDİYE KADAR ÇOK KUTUPLAŞTIRILDI, AYRIŞTIRILDI"

Kimseyi ayrıştırmadan bir seçime gittiklerini belirten Başkan Adayı Çoban, "Şu anda bazı rakipler var. Tabi gizli çalışanlar da mutlaka vardır. Ama biz ilk gün de dedik. Biz adayız ve sonuna kadar götüreceğiz. Henüz net bir açıklama yapan rakip görmedik. Muhakkak rakipler olacaktır. Bizim rakiplerle işimiz yok. Gittiğimiz yerlerde kendimizi ve projelerimizi anlatıyoruz. İnsanları kutuplaştırmamak gerektiğini düşünüyoruz. İnsanlarımız şimdiye kadar çok kutuplaştırıldı, ayrıştırıldı. Bu da bizim ticaretimize zarardır, insanımıza zarardır, memleketimize zarardır. Bu yüzden biz kimseyi kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan bir seçime gidiyoruz. Rakiplerimiz de kim olursa olsun, bir şenlik havasında seçime gideceğiz. Umarım kazanan biz oluruz. Biz orada yeni projeler üretmek istiyoruz. Bu memlekete 4 yıl güzel ve örnek bir hizmet vermek istiyoruz. Yönetimimizde her görüşten insanlar var. Zaten olması gereken de budur. Orası bir ticaret odasıdır. Bir ticaretten bahsediyoruz. İdeoloji olmamalıdır. Orası bir çatıdır. Her fikirden, her düşünceden, her inançtan insanlar mutlaka olacaktır. Olacak ki herkes orada kendisine bir temsiliyet görev bilsin. Yâda orada sorunlarını dile getirebilecek bir temsilci görebilsin. Bizim amacımız budur. Herkesin de mutlaka bir düşüncesi vardır. Bu memlekette yaşayan herkesin bir siyasi düşüncesi vardır. Ama bu düşünceler o çatının altına girmemelidir" diye konuştu.

"BU MEMLEKETTE BİR ŞEYLERİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİREBİLİRİZ"

Basına da önemli görevlerin düştüğünü belirten Çoban, "Basına da bu kentte önemli görevler düşünüyor. Biz nasıl STK'lar olarak bu kentin gözü, kulağıyız diyorsak, basın da bu memleketin gözü ve kulağıdır. Bizim nasıl bağımsız olmamız gerekiyorsa, basının da bağımsız olması gerekiyor. Bu memlekette bir şeyleri değiştireceksek, hep birlikte değiştirebiliriz. Hep birlikte bu taşın altına elimizi koymamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz