Çitören köyünde Muhammedi coşku

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğüne üye derneklerden Van Köyleri ile Dayanışma Derneği`nin Van merkeze bağlı Çitören (Xırabe) köyünde düzenlemiş olduğu kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

VAN 1.04.2013 09:55:29 0
Çitören köyünde Muhammedi coşku
Tarih: 01.01.0001 00:00
Çitören (Xırabe) köyünde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliğine bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti. Sunuculuğunu Serdar Anlamaz`ın yaptığı etkinlik, Ali Dayan hocanın Kur`an tilaveti ve Grup Rahmetin okuduğu Kürtçe Mevlitle devam etti.
 
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed`in babası Abdullah`ın vefatını içeren beyitlerin okunduğu sırada bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Okunan Mevlid`in ardından yine Grup Rahmet`in solistleri Peygamber efendimizi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.
 
"Bütün peygamberler O`nun gelişinin müjdesini vermiştir"
Ardından kürsüye gelen bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. Sık sık tekbirlerin getirildiği konuşmada Molla Timurtaş, peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. Peygamber efendimizi karşılamaya giden Medine halkının toplanışı gibi burada bulunanların da aynı amaçla hareket ettiğini söyleyen Timurtaş Hoca, "O`nun için ne kadar toplansak ona daha layıktır. Çünkü çok kıymetlidir. Hz Adem`den başlayarak bütün peygamberler O`nun gelişinin müjdesini vermiştir. Herkes O`nun kutlu doğumunu beklemiştir. Sadece insanlar değil; bütün canlılar O`nu beklemiştir" dedi.
 
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik"
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik" ayetini hatırlatan Timurtaş Hoca, Peygamber efendimizin sadece insanlara değil, bütün varlığa rahmet olarak gönderildiği ifade etti. Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinden önceki zamanlarda âlemin karanlıklar ve zulüm bataklığı içerisinde adeta bocaladığını söyleyen Molla Timurtaş, "40 yaşında O`na Allah tarafından peygamberlik verildiği zaman o, insanlara tebliğ yaptı. Hakkı insanlara anlattı. Önce, kendi ailesinden başladı. Ve sonuna kadar davasını sürdürdü. O yaşarken nasıl ki ümmeti için fedakarlık yapmışsa aynı bunun gibi kıyamet gününde de bu fedakarlığı gösterecektir. Allah-u Teala her peygamber için kabul edilir bir dua bahşetmiştir. Bütün Peygamberler duasını dünyada kullanmıştır. Peygamber efendimiz aleyhi selat-u vesselam, duasını kıyamet gününde ümmetine şefaatte bulunmak üzere saklı tutmuştur. Oysa ona o kadar eziyetler yapıldı; buna rağmen o hiçbir zaman bedduada bulunmadı" ifadelerini kullandı.
 
"Biz, O`nun yolunun takipçileriyiz"
Peygamber efendimizin Allah`ın izniyle gösterdiği mucizelerden örnekler veren Timurtaş Hoca, buna rağmen bazı müşriklerin inat edercesine Hz. Muhammed (sav)`in peygamberliğini kabul etmediğini belirtti. Timurtaş Hoca sözlerine şu şekilde son verdi: "Biz, O`nun ümmetindeniz. Biz, O`nun yolunun takipçileriyiz. Biz, batıl fikirlerin peşinde değiliz. Biz, batının çöplüğünü kabul etmiyoruz. O çöplük ki fuhuş, hayasızlıklarla kaplıdır. Biz, onların bu pisliklerine tutunmayalım. O`nun davası bütün Müslümanların davasıdır. Nasıl ki bütün sahabeler O`nun davasını sırtlamışsa omuzlarına; biz de O`nun davasını sırtlayalım. Rabbim bizi O`nun yolundan ayırmasın."
Etkinlik, yapılan dua ile son buldu.
(Fırat Arslan - İLKHA)