Çınar Koleji öğrencilerinden çevre yürüyüşü…

Van'da çevre konusunda duyarlılık oluşması amacıyla Çınar Koleji öğrencileri tarafından çevre yürüyüşü gerçekleşti. Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş çevrenin önemine değinildi.

VAN 18.04.2018 00:20:24 0
Çınar Koleji öğrencilerinden çevre yürüyüşü…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Çınar Koleji öğretmen ve öğrencilerinin 'Temiz Çevre, Temiz İnsan' parolasıyla düzenlediği kampanya, insanlara, insanlığa ve çevreye karşı duyulan sorumluluğun bir gereği olarak düşünülüp tatbik edildi.

 


      Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kâinatın insanlara emanet olduğu ifade edilerek, "Yüce dinimiz İslam temizliğe ve düzene son derece büyük bir önem vermiştir. İnsanlık önderi Sevgili Peygamberimizin dediği gibi "Temizlik İmandandır." Bunun yanı sıra evrensel olan çevre duyarlılığı hakkında Kızılderili Şefi Seattle'ın "Son ağaç yok olup son nehir kuruduğunda ve son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenilmeyen bir şey olduğunu anlayacaktır."  sözünü de yabana atmamak gerekir.

 


              Biz de organize ettiğimiz bu çalışmayla, aynı zamanda, insanımızın, kullandığı çevreyi tahrip eden değil, imar eden; çirkinleştiren değil, güzelleştiren bir anlayışa sahip olmasında pay sahibi olmayı istedik. Unutmayalım ki; çevreyi temiz ve düzenli tutma ihtiyacı, güzel olana, estetik olana talip olanların işidir! Çınar Koleji 'Hayat ve Hikmet Okulu' olarak diyoruz ki: Gelin hep birlikte çevremizi temiz tutup, gelecek nesillere pırıl pırıl bir dünya bırakalım!" ifadeleri kullanıldı.