Çiğdem Topçuoğlu: Özür Olayı Bir Oyun

İsrail askerlerinin yaptığı baskında hayatını kaybeden yardım gönüllülerinden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu özür olayının bir oyun olduğunu söyledi

VAN 28.03.2013 11:00:47 0
Çiğdem Topçuoğlu: Özür Olayı Bir Oyun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında hayatını kaybeden yardım gönüllülerinden Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, İsrail'in özür dileyip tazminat ödemesini kabul ettiğine yönelik açıklamalar için İsrail'in özrünü insanları öldürmeyi bırakır, cami bombalamayı bırakırsa kabul edeceklerini söyledi. "Karşılıklı bir komedi oynanıyor. Bizim anlayamayacağımız ama izlediğimiz ama içinde oynadığımız bir komedi çevriliyor." dedi.

Topçuoğlu, eşi Çetin Topçuoğlu'nun kardeşi Cuma Topçuoğlu ile birlikte eşi için kurduğu Çetin Der'de açıklama yaptı. Çiğdem Topçuoğlu, "3 yıl geçti, bu özür çok geç bir özür değil mi?" diye sordu. Topçuoğlu, şunları söyledi: "Niçin bu kadar masum insanlar öldürülüyor. Ne zaman duracak bu akan kanlar. Ne zamana kadar devam edecek annelerin feryatları. Ne zamana kadar insanlar sürülecek devletlerinden. Ne zamana kadar bu ambargo kalkmayacak. Ne zamana kadar camiler bombalanacak insanlar öldürülecek. Bunlar bittiği zaman ben ancak özrü kabul edebilirim. Onlar o vahşi düşüncelerini insanlıktan nasibini almamış düşüncelerinden uzak kaldığı zaman bizler onların özrünü kabul ederiz. Bizim için bakın 3 yıl geçti davamız hala devam etmekte. 3 yılın üstünde sizce bu özür çok geç bir özür değil mi. Samimi buluyor musunuz siz bu özrü."

Topçuoğlu'nun kardeşi Cumali Topçuoğlu ise "İsrail'in Türkiye'den resmi anlamda özür dilemesi ve tazminat ödeyeceğini açıklamasının Türk milletine karşı yaptığı katliamın, masum 9 evladının katledilmesinin acısını unutturacak değil elbette. Türk milletine karşı yapılmış olunan bu katliamı biz millet olarak affetmeyeceğiz. Böyle bir tazminatı da özrü de kabul ediyor değiliz." diye konuştu.

(gençbakış)