Çiftçilere, 'Kırsal Kalkınma Projeleri' anlatılıyor

Van Tuşba Ziraat Odası tarafından, odayı ziyaret eden çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından son olarak yayımlanan “15. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri” hakkında bilgiler veriliyor.

VAN 10.11.2021 10:46:18 0
Çiftçilere, 'Kırsal Kalkınma Projeleri' anlatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen, çiftçiyi ilgilendiren güncel konu başlıklarının ele alındığı bilgilendirme faaliyetleri sürüyor.

Oda tarafından şimdi de çiftçilere son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan 15. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında bilgilendirmede bulunulduğu belirtildi.

MUHTARLAR DA BİLGİ ALDI

Edinilen bilgilere göre, önceki gün de Gülsünler Mahalle Muhtarı Bahattin Tekin, Arıtoprak Mahalle Muhtarı Übeyit Taşdemir ve Alabayır Mahallesi  çiftçilerinden Ferhat Çelenk, Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe’yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Özgökçe ve odanın teknik personeli tarafından ziyaretçi muhtarlara ve çiftçilere 15. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldığı kaydedildi.

SULAMA SORUNU

Bu arada Sulama Birliği Başkanı Nahsan Kaya ve teknik personel de bir süre önce Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe’yi çalışma ofisinde ziyaret etmişti.

Önümüzdeki sezon için baraj ve sulama kanalları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtilirken, ziyaret sırasında, çiftçinin daha ekonomik olan yağmurlama sistemine yönlendirilmesi konusunda da neler yapılabileceğinin ele alındığı öğrenildi.

Özel Haber: Adil HARMANCI