Çiftçiler, Ziraat Odası’na başvurdu; ‘Su sorunu yaşıyoruz’

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Karagündüz Mahallesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinleri, yaşanan su sorunu için Tuşba Ziraat Odası’na başvuruda bulundu. Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, sorunla ilgili o

VAN 26.07.2021 09:59:13 0
Çiftçiler, Ziraat Odası’na başvurdu; ‘Su sorunu yaşıyoruz’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da tarım ve hayvancılığın en fazla yapıldığı mahallelerden biri olan Karagündüz Mahallesi’nde çiftçiler su sorunu yaşadıklarını söylüyor.
Yaşanan kuraklık nedeniyle de önemli ölçüde suya ihtiyaç duyan çiftçiler mahallede var olan kaynak suyunun kanala aktarılması ve kullanım kolaylığı sağlanmasını istiyor.

TUŞBA ZİRAAT ODASI İNCELEMELERDE BULUNDU

Karagündüz Mahalle Muhtarı Veysel Çomak ile çiftçilerin talebi üzerine Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Yüksek Ziraat Mühendisi Emre Hakverir, Ziraat Mühendisi Cevat Alparslan ve Ziraat Mühendisi Erdal Öztunç mahalleye giderek incelemelerde bulundu.
Sahada yapılan incelemelere Karagündüz Mahallesinde çiftçilik ile uğraşan Sıddık Akdağ ve Abdulhakim Şahin de katıldı.

SULAMA BORULARINA İHTİYAÇ VAR

Yerinde yapılan incelemede Karagündüz Mahallesinde bulunan kaynak suyunun kanallara aktarılması için 1100 metrelik sulama borularına ihtiyaç olduğu tespit edildi.
Gerekli malzemenin sağlanması durumunda geniş arazilere sahip olan ve daha çok tarım ve hayvancılık yapılan mahallede sulama suyu probleminin büyük ölçüde giderileceği belirtildi.

ZİRAAT ODASI YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEK

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, çiftçilerin talebi üzerine ziraat mühendisleriyle birlikte mahallede incelemelerde bulunduklarını ve önemli ölçüde sulama suyu problemi gözlemlediklerini belirterek, kaynak suyun kanallara aktarılması için oda olarak ilgili kurumlarla görüşülerek sorunun çözümü için çalışma başlatacaklarını kaydetti. 

Özel Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi