Çiftçiler, 'Kırsal Kalkınma Destekleri' hakkında bilgilendiriliyor

Van Tuşba Ziraat Odası’na başvuran çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından öngörülen “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi” programı hakkında bilgilendiriliyor.

VAN 6.11.2021 10:33:11 0
Çiftçiler, 'Kırsal Kalkınma Destekleri' hakkında bilgilendiriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” 2020/24 (D.T. 2021/34) 21.11.2020 tarih ve 31311 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştı.

BAŞVURU TAKVİMİ

Programın genel uygulama usul ve esaslarına açıklık getirmek, destek sağlamak amacıyla Genel Müdürlük tarafından çıkarılan Uygulama Rehberi, 31.10.2021 tarihi itibari ile Tarım Bakanlığının Web Sitesi üzerinden yayımlandı.

Yapılan bilgilendirmede, başvuruların 31.10.2021 tarihinde başlayıp, 21.01.2022 tarihi saat 23.59'da sona ereceği belirtildi.

ZİRAAT ODASI DA ÜYELERİNE DUYURDU

Bakanlık sitesinde yer alan bilgiler Tuşba Ziraat Odası tarafından da çiftçilere hem sosyal medya üzerinden hem farklı iletişim kanalları kullanılarak duyuruldu.

Çiftçilerin, desteklerden yararlanabilmesi için zamanında başvuru yapmaları yönünde dikkatleri çekildi.

ÇİFTÇİLER ODA TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLİYOR

Konu ile ilgili yapılan duyuru üzerine çiftçiler, ayrıntılı bilgi için Tuşba Ziraat Odası’nın yolunu tutmaya başladı.

Odaya başvuran çiftçilere, programın tüm detayları hakkında bilgiler aktarılıyor.

BÜYÜK ÇİFTÇİLER SIRAYA GİRDİ

Ziraat odasından bilgi edinmek için büyük çiftçiler hemen harekete geçti.

Oda yetkililerinden alınan bilgilere göre, önceki gün odaya gelen Alabayır Mahallesinden çiftçi Bahri Çelenk, Gevaş ilçesi İkizler Mahallesi çiftçilerinden Selim Bayezit ve Kerem Hazar, Tuşba ilçesi Yemlice Mahallesi çiftçilerinden Mehmet Zeki Hündür’e  Kırsal Kalkınma 15. Etap Projeleri ile ilgili Ziraat Yüksek Mühendisi Emre Hakverir tarafından bilgi verildi.

Çiftçilerin bilgi almak için odaya gelmeye devam ettiği ve konuyla ilgili bilgilendirmelerin süreceği belirtildi.

Özel Haber: Adil HARMANCI