Çiftçiler, görev belgesi konusunda uyarıldı

Van Tuşba Ziraat Odası, e-devlet üzerinden verilen görev belgesinin çiftçilerle bir ilgisinin olmadığı yönünde üyelerini uyardı.

VAN 4.05.2021 11:40:19 0
Çiftçiler, görev belgesi konusunda uyarıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “tam kapanma” kararı gereğince sokağa çıkma zorunluluğu olanlara izin belgesi şartı getirildi.

GÖREV İZİN BELGELERİ E-DEVLET’TE

Sağlık çalışanları başta olmak üzere kamuda ve özel sektörde çalışanlar gibi çiftçiler de bu süreçte sokağa çıkmak zorunda olan kesimi oluşturuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile sokağa çıkmak zorunda olanların görev izin belgelerinin e-devlet üzerinden alabileceği açıklandı.

ÇİFTÇİLER NE YAPMALI?

Ancak çiftçilerin e-devlet üzerinden belge edinme zorunluluklarının olmadığı belirtildi.

Tuşba Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, oda tarafından alınan çiftçi belgelerinin yeterli olacağı ifade edildi.

“E-DEVLET’TE  DURUM BİZİMLE ALAKALI DEĞİL”

E-devlet üzerinden verilen izin belgesinin çiftçileri ilgilendiren bir belge olmadığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında odamızdan almış olduğunuz güncel tarihli çiftçi belgeleri aynen geçerlidir. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada belirtilen E-Devlet üzerinden verilen görev belgesi kamu görevlileri ve özel sektör firma çalışanları ile ilgilidir. Bizimle alakalı bir belge değildir.” 

‘YANILTICI BEYAN’ UYARISI

Oda tarafından yapılan açıklamada, çiftçilere bir de belgelerin kullanımıyla ilgili uyarı yapıldı.

Belgelerin yanıltıcı beyanlarla amaç dışı kullanılmaması istenen açıklamada, şunlar aktarıldı:

“Çiftçi belgesi veya ÇKS belgesi sokağa çıkma kısıtlamasında geçerlidir. Almış olduğunuz belgelerle tarımsal faaliyetlerinizi sürdürebilir, bağ, bahçe ve tarlanıza gidebilirsiniz. Yanıltıcı beyanda bulunan ve gereği dışında kullanan belge sahipleri hakkında güvenlik güçleri tarafından işlem yapılacaktır. Tuşba Ziraat Odamızdan aldığınız güncel tarihli Çiftçi Belgesi aynen geçerli, tarımsal faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.”

Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi