Çiftçiler, elma iç kurduna karşı uyarıldı

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, il genelinde elma üretimi yapan çiftçileri elma iç kurdu ile mücadele konusunda uyardı. Görentaş, verim kaybı yaşanmaması için çiftçilerin mutlaka belirlenen tarihlerde ilaçlama yapmas?

VAN 29.06.2021 11:05:37 0
Çiftçiler, elma iç kurduna karşı uyarıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, elma iç kurduna karşı mücadeleye ilişkin açıklama yaptı.
Görentaş, özen gösterilmediğinde yaşanan verim kaybına dikkat çekti.  

UYARI SİSTEMİ KURULDU

Elma iç kurduna yönelik yapılan çalışmalara değinen Görentaş, ilçelerde 3 adet Elektronik Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonu kurduklarını, arazide eşeysel tuzaklar asıldığını ve fenolojik gözlemlerler yapıldığını ifade etti.
Görentaş, istasyonlardan ve araziden elde edilen verilerin teknik personel tarafından değerlendirildiğini ve elma iç kurdunun mücadele zamanının tespit edilerek üreticilere duyurduklarını kaydetti.

İLAÇLAMA TARİHLERİ BELİRLENDİ

2021 yılı Tahmin ve Erken Uyarı çalışmaları doğrultusunda elma iç kurduna karşı ilaçlama tarihlerinin de belirlendiğini ifade eden Görentaş, 1. döl 2. İlaçlamaya Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Gürpınar İlçelerinde 10. 06. 2021 tarihinden itibaren, Erciş ve Muradiye ilçelerinde 11. 06. 2021 tarihinden itibaren ve Gevaş İlçesinde 13. 06. 2021 tarihinden itibaren başlandığını belirtti.

“GEÇ KALINMASIN”

Elma ağacının zamanında ilaçlanması gerektiğine dikkat çeken Görentaş, aksi durumda üründe ciddi bir verim kaybının yaşanacağını aktardı. 
Çiftçinin yaptıkları uyarılara mutlaka uymalarını isteyen Görentaş, ikinci ve gerekiyorsa üçüncü ilaçlama için de ayrıca bilgilendirme yapacaklarını ifade etti.   Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi