“CİDDİ BİR YOLSUZLUK VAR!“

Van Özel Divan Hayat Hastanesi yönetiminin sahte evrak düzenleyerek yapılmayan ameliyatları yapılmış gibi göstererek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattığı gerekçesiyle Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçünc?

VAN 9.04.2015 18:20:12 0
“CİDDİ BİR YOLSUZLUK VAR!“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Adliye Sarayı'nda görülen duruşmaya 4 mağdur ve avukatları Ersin Biricik, İbrahim Halil Kartal ile sanık avukatları katıldı. Yapılan duruşmada mağdur avukatları iddiaların boyutlarına ve mağduriyetin büyüklüğüne dikkat çekerek soruşturmanın derinleştirilmesini istedi.

"CİDDİ BİR YOLSUZLUK VAR!"
Avukat Ersin Biricik, "Ciddi bir yolsuzluk yapılmıştır. 400'e yakın insan mağdur edilmiş ve SGK milyarlarca lira zarara uğratılmıştır. Biz bu soruşturmanın derinleştirilmesini ve tüm yönleriyle aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.
Sanık avukatları ise, iddiaları bir kez daha reddetti ve müvekkillerinin beraatını istedi.

DAVA SÜRECİ
Olay, 2009 yılında deşifre oldu. Bir hastane personeli sahte evrak karşılığı ameliyat yapılmış gibi gösterilerek, SGK'nin zarara uğratıldığı yönünde emniyeti bilgilendirmesi üzerine polis hastanede takip başlattı. 
Polis, hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Tezcan, Başhekim ve aynı zamanda hastanenin ortağı olan Sedat Kavas, doktor Fatma Çalka ile yine hastanenin ortağı olan doktor Metin Türkyılmaz'ın ifadelerine başvurdu.
Polis, elde ettiği belgelerde ameliyat olduğu belirtilen 450 kişiye de ulaşarak ifadelerini aldı. İfadesi alınan 450 kişi ameliyat olmadığını belirtti.
TEM Van Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda soruşturma dosyaları Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilirken, şahıslar hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Evrakta sahtecilik" suçlarından Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

İLK DURUŞMA
Davanın ilk duruşması 9 Aralık 2014 günü Van Adliye'sinde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmaya 80 dolayında mağdur ile sanık ve sanık avukatları ile tanıklar katıldı. Duruşmada sanıklar, dava kapsamında mağdur gözüken bazı hastane personelini suçladı. Avukatlar da bu şahısların cezalandırılmasını müvekkillerinin ise, beraat etmesini istedi. Duruşma 2015 Ocak ayına ertelendi.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ 
DURUŞMA
Davanın ikinci duruşması ise, mahkeme heyeti değiştiği için sadece sanık avukatlarının bilgilendirildiği ara kararla, 9 Nisan 2015 tarihine ertelendi. 
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için dün görülen üçüncü duruşmayı da 23 Haziran 2015 tarihine erteledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı