Çiçeği burnunda vekiller ziyaret turunda; 'Ortak hareket ve iş birliği şart!'

7 Haziran Genel Seçimlerinde HDP Van Milletvekilleri seçilen Tuğba Hezer, Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe, Sivil Toplum Kuruluşları ve kurumlara yönelik gerçekleştirdikleri teşekkür ziyaretleri kapsamında önce Van TSO'yu daha sonra ise s?

VAN 4.07.2015 12:31:37 0
Çiçeği burnunda vekiller ziyaret turunda;
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

7 Haziran Genel seçimlerinde Van'da 7 vekil çıkarmayı başaran Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kentte bulunan kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretleri sürüyor.
HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva ile beraberindekiler ilk ziyaretini Van Ticaret ve Sanayi Odası'na ( Van TSO) yaptı. Van TSO Başkanı Necdet Takva tarafından karşılanan HDP heyeti daha sonra KJA'yı, Kent Konseyi'ni, İpekyolu Belediyesi'ni, Kadın Yaşam Merkezi'ni ve son olarak da KESK'i ziyaret etti.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Van TSO ziyareti sırasında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, "Her alanda işbirliği yapmalıyız. Bu şekilde hareket edersek sağlıklı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Ancak böyle yol kat edebiliriz. Bizler için Van TSO çok önemlidir. Kentimizin sorunları çok. Ancak iletişim kanallarını açık tutarak birlikte bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

"SÖZLER TUTULACAK"
Hayva'nın ardından söz alan HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Van TSO'ya duruşlarından dolayı teşekkür etti. Ortak hareket ve işbirliğine dikkat çeken HDP'li vekiller, seçim öncesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getireceklerini söyledi.

"İHALE İSTEMİYORUZ"
HDP'li vekillerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Takva, "Biz sizden asla ihale falan istemeyeceğiz, kadro falan ile uğraşmayacağız. Asla böyle bir talebimiz olmayacak. Tek amacımız Van olacak" dedi.
"Van'ın vekili olmak çok kolay değil hatta çok zordur" diyen Takva, "Bizim için değerlisiniz. Çok dezavantajlı olan bir kentte yaşıyoruz. Çok sorun ve problemlerle karşılaşacaksınız. Dolayısıyla bütün bunların yarattığı zorluklar Van vekâleti üzerinde ekstra yükler oluşturuyor. Ancak böyle bir halkın temsilcisi olmak da ayrıcalıktır. Bunu layıkıyla yerine getireceğinize de inanıyorum. Hiç ümitsiz değilim. Olması gereken tablo buydu. Seçimlerden önce siyaseten bir meşruiyet sorunu yaşayıp yaşamayacağımız endişesi vardı. TBMM çatısı altında 78 milyon yurttaşın yaşadığı bir ülkede tekçi bir anlayışla, tek kişi ve parti ile bu ülkenin yönetilemeyeceği kanaatimizi paylaşıyorduk. Dünya ülkelerinin birçoğu koalisyonlarla yönetiliyor. Hatta demokrasinin beşiği olan Avrupa'da tek başına iktidar olan partiler bu güçleri ve imkânları olmasına rağmen diğer küçük partilerle ortaklaşa hareket edebiliyorlar. HDP Milletvekillerinin TBMM çatısı altında çok etkin olacaklarına inanıyorum. Biz de bu konuda iyi bir temsiliyet düzeyinde olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü 7 HDP ve bir AK Parti milletvekilimiz var. Yeter ki iletişim ve diyalog kanalını açık tutalım. Bizim görevimiz çalışmak, sizler için veri toplamak ve sizi de olduğunca bu konuda beslemek olacak. Biz buna hazırız. Sizden asla ihale falan istemeyeceğiz, kadro falan ile uğraşmayacağız. Asla böyle bir talebimiz olmayacak. Tek amacımız Van olacak" şeklinde konuştu.

"SAKIN KÜSMEYİN"
Takva konuşmasının devamında; "Spesifik bazı durumları da netleştirmemiz lazım. Sorunlarımızı merkezi hükümet nezdinde kim dile getirecekse bunu bize mutlaka bildirin. Çünkü merkezi hükümet ile yaptığımız görüşmelerde 8 vekili de arayamayabiliyoruz. Sadece en çok görüştüğümüz vekil arkadaş bize bu konuda yardımcı oluyor. Ancak bu konuda geçtiğimiz dönemlerde sıkıntı yaşadık. 'Neden onu arıyorsunuz beni aramıyorsunuz' diyen oldu. Bu nedenle birinizi aradığımızda diğer vekillerin bize küsmesini istemiyoruz. Ya da Van TSO'dan sorumlu vekil kimse bunu bize iletirsiniz, onu ararız" ifadelerini kullandı.

"ÇOK İSTEDİK OLMADI"
Takva, "Geçtiğimiz dönem çok istediğimiz ama bir türlü hayata geçiremediğimiz bir proje vardı. 8 vekile yazı yazdık. Bir vekil ayda bir gününü bize ayırsın, sorunlarımızı dinlesin dedik. Vekil için özel bir oda sekretarya oluşturacağımızı ve ne gerekirse yapacağımızı ilettik. Ama bu projeyi hayata geçiremedik. Eğer isterseniz bu projeyi sizlerle birlikte hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

YÖNETEN VE YÖNLENDİREN BİR KENT'
Van'ın bölgede yöneten ve yönlendiren bir kent konumunda olduğuna da dikkat çeken Takva, " Van artık ekonomik ve kentsel çekim merkezi olarak Erzurum'un gölgesinde kalmak istemiyor. Van önemli bir şehirdir. Önemli medeniyetlere başkentlik yapmış bir kenttir. Bu nedenle Van'ı hak ettiği yere taşımalıyız. Van esnafına, halkına sahip çıkmalıyız. Alışverişlerinizi ve ticaretinizi de mutlaka Van'da yapın" şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş