CHP’li Kurukcu İş-Kur alımlarını sorguladı

Önceki gün gerçekleşen İş-Kur eleman alımı işlemi sonrası devam eden belirsizlikler üzerine CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu bir açıklama yaptı.

VAN 31.10.2016 17:31:57 0
CHP’li Kurukcu İş-Kur alımlarını sorguladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

KURUKCU: AKP YETKİLİLERİ VE İŞKUR MÜDÜRÜNÜN VİCDANINA SESLENİYORUM!

ADALET ZEMİNİNDE DAĞILIM YAPMAK ÇOK MU ZOR!

İŞKUR elaman alımlarında belirgin adaletsizliklerin olduğunu öne süren Kurukcu konunun bir an önce aydınlatılması için ilgili birimlere çağrıda bulundu.

Alımlar neye göre yapıldı?

Kurukcu: İlimizin hali hazırda ciddi konularından biri olan İŞKUR yöntemiyle eleman alımlarında her dönem olduğu gibi bu dönem de maalesef belirginsizlikler ve adaletsizlikler aşikar bir şekilde gözüküyor. 7000’nin üzerinde kişinin başvuruda bulunduğu bu sistemde işe alınan 780 kişinin hangi koşul ve kriterlere göre alındığını bilmek istiyoruz.

Adalet zeminde dağılım yapmak çok mu zor?

Hiçbir dönem adil bir şekilde işlemeyen bu sürecin her aşamasını eleştiren Kurukcu: AKP il ve ilçelerinden gelen listelerin onaylanmasındansa kura sistemiyle alımların gerçekleştirilmesi ve ya gerçek manada ihtiyaç sahiplerinin alınması daha doğru olmaz mıydı? Zaten sıkıntılı süreçler yaşayan halkımızı daha da mağdur etmenin bir gereği var mı? Ya da Adalet zeminin de bir dağılım yapmak çok mu zor şeklinde konuştu.

6000 kişinin durumu ne olacak?

Kurukcu açıklamasında işe alınan 780 kişinin haricinde ortada kalan 6000 üzeri kişinin durumunu da sorarak bunlara ilişkin bir gelişme olacak mı? Sorusunu yönelterek bir an önce kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini kaydetti.