CHP'li Başkanlardan 'Barış İçin Özgürlük' Metnine Destek

Van ile birlikte bölgedeki 10 ilin CHP İl Başkanları ortak basın açıklaması yaparak, CHP'de tartışma yaratan 'Barış için özgürlük' metnine imza atan 111 aydına destek verdi.

VAN 10.05.2013 17:41:55 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ile birlikte bölgedeki 10 ilin CHP İl Başkanları ortak basın açıklaması yaparak, CHP'de tartışma yaratan 'Barış için özgürlük' metnine imza atan 111 aydına destek verdi. CHPVan İl Başkanı Cemal Şen, metnin kendilerinin görüş ve duygularını yansıttığını söyledi.

Van il binasında yapılan basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Cemal Şen, metne karşı çıkan CHP'nin ulusalcıları olarak bilinen gruba tepki gösterdi. Kendilerinin solcu olduğunu belirten Şen şöyle dedi:

"Biz gerçek anlada solcuyuz. Irkçı düşünceleri taşıyan, ötekileştiren zihniyete sahip olanlar CHP mensubu değildir. Onların yeri Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Van, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Kars, Muş, Siirt, Ağrı, Şırnak ve Hakkari CHP il başkanları olarak barış sürecine destek veriyoruz ve metini hazırlayan aydınlara sonuna kadar katılıyoruz. 8 Mayıs'ta Barış ve Özgürlükçü Demokrasi adlı bir bildiri yayınlanmıştır. Bildiriyi kaleme alan 111 demokrat aydını kutlarken, özelikle basında bahsedilen 30 partili milletvekillerimizi gönülden kutluyoruz. Sonuna kadar da destekçisiyiz. Bizi ırkçı ve partide yabancı olarak görenler, bizi bu partinin mensubu olarak görmeyenler için söylüyorum. Bu ülkenin çok acil olarak bir sol partiye ihtiyacı vardır. Bu sol parti de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Eğer farklı düşünen arkadaşlarım varsa, Milliyetçi Hareket Partisi ve daha farklı milliyetçi partilerde yer alabilirler. Biz solcuyuz. Atatürk'ün kurduğu partide, 'Yurtta Barış cihanda barış' şiarı ile siyaset yapmış kişileriz. Bu anlayışı da sonuna kadar savunuyoruz."