CHP PR'cısının İhsanoğlu tedirginliği!

CHP’nin PR’cısı olarak bilinen Radikal yazarı Koray Çalışkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstermesinin ardından CHP’lilerin yaşadığı şoku yazdı.

VAN 17.06.2014 11:21:52 0
CHP PR
Tarih: 01.01.0001 00:00

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yanında miting miting gezmesinin ardından CHP ve Sarıgül’ün PR’cısı olarak tanımlanan Koray Çalışkan, çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nun açıklanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle CHP’li seçmenin İslamcı aday için tatilden geri dönmeyeceğini söyleyen Çalışkan, buna bir de örnek gösterdi.

İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından İzmirli bir yakınının kendisini aradığını, Ekmeleddin İhsanoğlu ismini ‘İslamoğlu’ olarak tellefuz edebildiğini ve tatilini bırakıp oy kullanmak için dönmeyeceğini söylediğini aktardı.

ÖRGÜT CANLA BAŞLA ÇALIŞMAZ

“İslami kültürel kodlarla anılan bir aday için CHP örgütlerini canla başla çalıştırmak zor olacak” diyen Koray Çalışkan, MHP tabanının da benzer bir mantıkla hareket edebileceğini öne sürdü.

Yaz tatilinde sandıklardan uzak olan bu grubun partinin doğal seçmenlerinin yanında büyük bir eksiklik yaratacağını söyledi.

CHP VE MHP İÇİN BÜYÜK KUMAR

Yazısının sonunda CHP ve MHP için büyük bir kumar olduğunu anlatan Koray Çalışkan, “Keşke herkes öz adayıyla seçime girseydi” dedi. Böylelikle Erdoğan’ın ilk turda daha fazla zorlanacağını, ikinci seçilenin ise doğal çatı adayı olabileceğini yazdı.