CHP Başkale İlçe Başkanı Parlak: 8 ev yıkıldı 22’ye yakın ev ağır hasarlı

Van’ın Başkale ilçesinde yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak selin yaşandığı Esenyamaç mahallesinde incelemelerde bulundu.

VAN 10.08.2021 10:32:43 0
CHP Başkale İlçe Başkanı Parlak: 8 ev yıkıldı 22’ye yakın ev ağır hasarlı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Başkale İlçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından 8 ev yıkılırken 22 ev ise ağır hasarlı olduğunu söyleyen Parlak, “Sel felaketini birebir yaşadım ben de buradaydım 8 tane ev yıkılırken 22’ye yakın evimiz ağır hasarlı ve kullanılmaz halde. Devletimizin biran önce mağdur insanlarımıza yardım etmesi lazım” dedi.

“BİZ GEREKLİ YARDIMLARIMIZI YAPTIK”
Gerekli incelemelerin yapılarak vatandaşlara yardımcı olma noktasında harekete geçtiklerini söyleyen Parlak ‘’Tutanaklarımızı tuttuk ve hasarlar hakkında çalışmalarımızı tamamladık. Mağdur olan ailelere gerekli ihtiyaçlar konusunda yardımda bulunduk. Vatandaşlarımızın yanındayız. Bir tır dolusu yardım geldi şuanda da gıda, battaniye ve ayakkabı yardımında bulunacağız” dedi.

‘’CHP HEYETİ OLARAK HEP BURADAYDIK’’
Başkan Parlak, konuşmasına şu şekilde devam ettirdi;
“O gün bende köydeydim ve sel esnasında yıkılan evler oldu. Hasar görmüş evlerimiz var. Valilikten ve Kaymakamlıktan gelenler oldu. İncelemeler yapıldı. Bizde CHP heyeti olarak geldik. Belediye Başkanımız nezaretinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcıları geldi. Van İl Başkanımız Sayın Seracettin Bedirhanoğlu da buraya gelerek incelemelerde bulundu. Devletimizin biran önce el atması lazım. Önümüz kış buralarda kış mevsimi çok çetin geçer. Şuanda burası geceleri serin oluyor. Çadırlarda kalmak imkânsız, biran önce buraya konteynerların gelmesi lazım. Sonraki aşamada konutlar yapılarak buradaki vatandaşlarımıza bağışlansın. Buralarda işsizlik üst düzeyde, buradaki konutlar yapıldığında bunların insanlara bağışlanmalıdır. Bizim talebimiz budur”.

Kaynak: Vangölü Tv