'Çevreyi temiz tutun' çağrısı

Edremit Belediyesi tarafından her yıl bahar aylarıyla beraber tüm mahallelerde 'Yeşilimizi ve Mavimizi Koruyalım, Kentimize Sahip Çıkalım' sloganıyla bir temizlik kampanyası daha yapıldığı belirtilirken, bir de çağrı yapıldı. Yapıla

VAN 17.05.2016 09:52:29 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit Belediyesi, bahar ayları ile beraber mahallelerde ve özellikle de sahil kısmı ve mesire alanlarında ortaya çıkan çevre kirliliğinin önüne geçmek, Van Gölü sahilini daha temiz tutmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 'Yeşilimizi ve Mavimizi Koruyalım, Kentimize Sahip Çıkalım' sloganı ile düzenleği bir temizlik kampanyasının daha tamamlandığı belirtildi.

"KAMPANYAYA DESTEK SUNANLARA TEŞEKKÜR"

Yürütülen temizlik kampanyasına ilişkin açıklama yapan Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, her yıl bahar aylarıyla beraber düzenli olarak gerçekleştirdikleri bir temizlik kampanyasının daha son bulduğunu söyledi. Edremit Belediyesi öncülüğünde yapılan temizlik kampanyasına mahalle meclisi üyelerinin, ilçede bulunan okul öğretmenlerinin ve binlerce öğrencinin belediye çalışanlarıyla beraber çevre kampanyasına büyük bir destek sunduğunu belirten Çelik, özellikle küçük öğrencilerin kampanya boyunca büyük bir coşku ve emekle katkı sunduklarını ifade ederek; "Minik ellerin temizlediği kentimizi büyükler kirletmesin" dedi. Çelik, kampanyaya destek sunan herkese teşekkür etti.

'"LÜTFEN KİRLETMEYİN"!

Edremit ilçesinin sahil ve mesire alanlarının yaz aylarında özellikle hafta sonlarında piknik yapmak amacıyla gelen yüz binlerce yurttaşın akınına uğradığına dikkat çeken Çelik, sahil ve mesire alanlarını kullanan bazı vatandaşların, çöp kutuları ve konteynırlar olmasına rağmen çöplerini gelişigüzel etrafa attığını ifade etti. Edremit'in yeşiliyle mavisiyle tüm Van halkının bir değeri, bir zenginliği olduğuna işaret eden Çelik, Edremit sahil ve mesire alanlarını kullanan yurttaşlara çağrıda bulunarak, çevreyi kirletmemeleri ve çöplerini çöp kutuları ve konteynırlara bırakmalarını talep etti.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -