Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli Van Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, resmi Twitter hesabından Van Gölü'ne ait fotoğrafları paylaşarak açıklamalarda bulundu.

VAN 25.05.2021 10:00:09 0
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli Van Gölü açıklaması!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son dönemlerde Van Gölü’nın korunması noktasında yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başlıyor. 1-2 Haziran tarihlerinde kentte düzenlenecek olan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılacağı, Van Gölü Sempozyumu'nun hazırlık toplantısı öncesi Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.  

BAKAN KURUM'DAN VAN GÖLÜ'NDE TEMİZLİK VURGUSU"
Bakan Kurum, twitter hesabından, ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaşarak açıklamalarda bulundu. Kurum, Van Gölü'nü tertemiz bir duruma getireceklerini belirterek, "Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyetle Van Gölü'nün dip temizliği konusunda istişarelerde bulunduk. Şehrimize gerekli maddi ve teknik desteği sağlayarak dünyanın incisi Van Gölü'müzü tertemiz yapacak, göldeki canlı türlerini koruyacağız." dedi.

"VALİ BİLMEZ'DEN BAKAN KURUM'A TEŞEKKÜR"
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez de twitter hesabından Bakan Kurum'a teşekkür ederek, "Tuşba Bld. Başkanı 
@Salih_Akmann ve Vaski Genel Müdürümüz @ulker_cem ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. @murat_kurum'u ziyaret ederek Van Gölümüzün dip temizliği konusunda maddi ve teknik destek sözü aldık. Nazik kabulleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum."
 ifadelerini kullandı.

"DİP TEMİZLİĞİ KONUSUNDA TEKNİK DESTEK SÖZÜ ALDIK"
Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise, bakan Kurum'dan dip temizliği konusunda söz aldıklarını ifade ederek, "Sayın Valimiz @valibilmez ile Vaski Genel Müdürümüz @ulker_cem birlikte Sayın Bakanımız @murat_kurum'u ziyaret ettik. Van Gölü’nün dip çamuru temizliği konusunda teknik destek sözü aldık. Kendilerine teşekkürlerimi arz ediyorum." şeklinde konuştu.

KAPLAN: MÜJDELER ÇOK YAKINDA
Van Su ve Kanalizasyon (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan da twitter hesabından Van Gölü'nün dip temizliği konusunda Bakan Kurum ile istişarelerde bulunduklarını söyledi. Kaplan şu ifadelere yer verdi: "Sayın Valimiz @valibilmez ile Tuşba Belediye Başkanımız @Salih_Akmann birlikte Sayın Bakanımız @murat_kurum'u ziyaret ederek; Van Gölü’nün dip çamuru temizliği konusunda istişarelerde bulunduk. Müjdeler çok yakında…"
GazeteVAN