Çevre sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) Van Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile çevre sorunları ve çözüm önerilerini tartışacağı 'Ekoloji Toplantısı' düzenliyor.

VAN 26.03.2015 16:52:58 0
Çevre sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) Van Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 28 Mart Cumartesi günü Van'da çevre sorunları ve çözüm önerilerini tartışacağı 'Ekoloji Toplantısı' düzenliyor.
ÇEHAV'dan yapılan açıklma şöyle; "Sermayenin saldırısı bugün her an ve her yerde. Gün geçmiyor ki altın madeni, termik santral, çimento ve demir çelik fabrikaları, HES'ler RES'ler, balık çiftlikleri vs. için bir çığlık yükselmesin. Ülkenin dört bir yanında derelerimiz, ormanlarımız, denizlerimiz, göllerimiz, havamız, suyumuz, kültürümüz, emeğimiz kısaca yaşamımız talan altında. Hukuk dışı saldırılar dur durak bilmiyor. Emeğin ve doğanın talanına yol açan her türlü hukuk dışı müdahaleye karşı direnmek, halklarla birlikte, omuz omuza mücadele etmek amacıyla Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinden hukukçular Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları olarak bir araya geldik. Çalışmalarımızla ilgili çevre  sorunlarını yerinde görmek, mücadele eden bölge halkıyla bir araya gelip, bilgi paylaşımı ve deneyim aktarımı gerçekleştirmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda 28 Mart’ta Van’da gerçekleştireceğimiz etkinlik ile meslektaşlarımız ve bölge halkı ile karşılıklı bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmayı, hukuk dışı uygulamalara karşı birbirimize omuz vermeyi umuyoruz"
Toplantıya katılanlar 29 Mart Pazar günü ise Muradiye Şelalesi'nde yapılan HES'lere ilişkin basın açıklamasına da katılacak.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi