Çev-Der, AK Parti’yi ziyaret etti

Van Çevre ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği yöneticileri, Van’ın çevre sorunlarına ilişkin olarak AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Kalçık, AK Parti’yi yönetimi elinde bulundurması nedeniyle çözüm merc

VAN 28.07.2021 11:15:22 0
Çev-Der, AK Parti’yi ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çev-Der, sahada yaptığı incelemelerde Van’ın çevre sorunlarını içeren geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. 
Çev-Der yöneticileri, ildeki siyasi partileri ziyaret ederek Van’ın çevre sorunlarına ilişkin olarak bilgilendirmede bulunuyor.

AK PARTİ ZİYARETİ

Bilgilendirme çerçevesinde Çev-Der Yönetim Kurulu üyeleri önceki gün AK Parti Van İl Başkanlığını da ziyaret etti.
Dernek Başkanı Ali Kalçık ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, il başkanı Kayhan Türkmenoğlu’yla görüşerek Van’ın çevre sorunlarına dair çözüm önerilerini paylaştı.

RAPOR HAZIRLANDI

Ziyaretle ilgili bilgi veren Çev-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kalçık, dernek olarak sahada yürüttükleri çalışmalar ışığında geniş kapsamlı bir sorun tespiti ve çözüm önerili rapor hazırladıklarını söyledi.
Van’daki tüm siyasi partileri ziyaret ettiklerini, bu kapsamda AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ettiklerini belirten Kalçık, “Bu çerçevede AK Parti’yi de ziyaret ettik. Başta gelen sorunun Van Denizi kirliliği olduğunu söyledik. Birçok yerde çevre tahribatı var. İktidar partisi olarak kendilerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Çözüm önerilerimizi belirttik. Çözüm önerilerimizin yer aldığı 40 sayfayı geçen geniş kapsamlı bir rapor var, bununla ilgili bir toplantımız olacak, kendilerini de davet ettik.” diye konuştu.

GÜRPINAR’A GİDİLECEK

Gürpınar ilçesinde çevre tahribatına örnek oluşturduğu belirtilen bir durum yaşandığını, bu nedenle hafta içinde Gürpınar’a giderek bu alanı yerinde göreceklerini ifade eden Kalçık, “Orada bir mermer ocağı tartışması var. Çevreye zarar verdiği iddia ediliyor. Biz de STK’larla birlikte gidip orayı inceleyeceğiz. Daha sonra da kamuoyunu konu hakkında bilgilendireceğiz” dedi.

GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI

Çev-Der, Cuma günü de hazırladıkları raporla ilgili olarak Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda toplantı düzenleyecek.
Buna ilişkin de bilgi veren Kalçık, “Geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız, bütün siyasi partileri, STK’ları, odaları bu toplantıya davet ettik. Hazırladığımız çevre sorunlarını ve çözüm önerilerini burada masaya yatıracağız ve dolayısıyla kamuoyuna deklere etmiş olacağız” diye kaydetti. 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi