CENNET KÖŞELER ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Ramazan ayı öncesi son pazar olması nedeniyle önceki gün Vangölü etrafı, mesire alanları adeta insan seline uğradı. Özellikle Vangölü etrafında 'iğne atsan yere düşmez' deyimine uygun bir kalabalık yaşanırken, birçok kişi de göle g

VAN 16.06.2015 10:44:50 0
CENNET KÖŞELER ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Ardından mangallar yakıldı, semaverlerde en güzel çaylar demlendi. Karpuzlar kesilip, çerezler yendi. Bütün ayrıntısına kadar piknik en güzel şekilde değerlendirildi. Ancak final hiç de güzel olmadı. Akşam saatlerine doğru piknik alanları bir bir terk edilirken, atıklar, çöpler Vangölü'ne terk edildi. Önceki haftalarda da aynı şeylerin yapılmasından dolayı sahilde çöp yığınları oluşurken, gölün içinde de çöpten gemiler oluştu!

Havası, suyu ve doğal güzellikleriyle, özellikle de yaz aylarında aranan bir yer olan Van, bu günlerde hiç de hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Piknik alanlarının, göl civarlarının dolup taştığı Van'da, duyarsız birçok kişi tarafından etrafa gelişi güzel saçılan çöpler, piknik atıkları rüzgarın da desteği ile Vangölü'ne gidiyor. Yaz aylarında tekrarlanan bu durumdan dolayı birçok noktada göl içi ve sahil bandı çöpten geçilmez bir hal aldı.

CENNET KÖŞELER ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Göl suyunun ve sahilinin temizliği ile bilinen Amik tarafları da vurdumduymaz yaklaşımdan nasibini aldı. Hafta sonu Amik sahillerinde objektiflerimize takılan görüntüler şaşkınlık yaratırken, böyle devam etmesi durumunda yakın zamanda çöpten dolayı sahilleri kullanmak imkansız hale gelecek. Yakışmayan görüntüler özellikle de il dışından kente gelen turistlerin dikkatini çekerken, duyarlı vatandaşlar ise; "Kendi kendimize verdiğimiz bu zarara anlam veremiyoruz. Yarın bu sahilleri yine kendimiz kullanacağız. Ancak sahilleri getirdiğimiz duruma bakın?" diyerek sitem etti.

VATANDAŞA UYARI

Yetkililer ve çevreciler de piknik alanlarını, Vangölü sahillerini kullanan vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıyor. Sahilleri temiz tutmaları konusunda uyarılan vatandaşların bu uyarıları ne kadar dikkate alacağı merak konusu olurken, bugüne kadar yapılan gözlemlerde maalesef uyarıların çok da işe yaramadığı görülüyor.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş