Cemil Bayık: Çekilmeyi durduruyoruz!

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, hükümete 1 Eylül'e kadar süre verdiklerini ve çekilme sürecini durdurduklarını söyledi.

VAN 5.09.2013 20:25:15 0
Cemil Bayık: Çekilmeyi durduruyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00

ANF’nin kaydettiğine göre Abdullah Öcalan’a özgürlük için imza kampanyası çerçevesinde kurulan “Irak ve Güney Kürdistan Komisyonu” isimli heyeti, PKK’nin denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda kabul eden KCK Yürütme Konseyi eşbaşkanları Cemil Bayık ve Besê Hozat ağırladı. Bayık’ın burada söz konusu heyet ve basına yaptığı açıklamada Türkiye hükümetini sert bir dille eleştirerek çekilme sürecini dondurduklarını belirttiği ifade ediliyor.

ANF’de “Bayık: Türk hükümeti savaşmak istiyor” başlığıyla yer verilen haberde konuyla ilgili cümleler:

“HÜKÜMET SAHTE PAKETLERLE KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR”

Bayık, sorulara yanıt verirken, demokratik çözüm sürecinin içinde bulunduğu aşamaya geri dönerek önemli mesajlar verdi. Türk devletinin üzerine düşen rolü yerine getirmediğini belirtirken, şimdi bir paketle halkın kandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Bayık, hükümetin seçimlere kadar sahte paketle halkı kandırmak istediğine dikkat çekti.

Hiç kimsenin PKK’yi bu saatten sonra yenemeyeceğinin altını çizen Bayık, “PKK ihanete ve teslimiyete karşı kuruldu. Hiç kimse PKK’yi teslim alamaz. Bu PKK gerçeğidir. PKK’nin kültürü ve ahlakı bu esaslar üzerine kuruldu” dedi.

TÜRK DEVLETİNE 1 EYLÜL’E KADAR SÜRE VERDİK

Türk devletine 1 Eylül’e kadar tarih verdiklerini ifade eden Bayık, Türk devleti şu ana kadar bir adım atmadığını belirterek, “Bu şu anlama geliyor: sorunu çözmek istemiyor, ezmeyi esas alıyor. Savaşmak istiyor.  Buna karşı kendimizi savunacağız. Gerillayı durduruyoruz. Eğer operasyon yaptıklarını görürsek, bu operasyonlara karşı meşru savunma yapacağız. Savaşı daha da şiddetlendirmek isterlerse, Güney’e (Güney Kürdistan) gelen grupları yeniden göndereceğiz” dedi.