Cemaat'in intihar saldırısı!

Gülen grubuna ağır eleştiriler yönelten Yusuf Kaplan, “Cemaat Türkiye’yi derin kaosa sürükleyecek tohumları ekiyor. Ama bunun farkında değil” dedi.

VAN 27.12.2013 11:58:23 0
Cemaat
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yenişafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan bugünkü yazısında, devletin içindeki gizli yapılanmayı ele aldı, cemaati de sert dille eleştirdi.

Türkiye’nin bir kez daha sivil bir darbe ile karşı karşıya olduğunu belirten Kaplan hayati tespitlerde bulundu.

İşte Kaplan’ın çarpıcı tespitlerinden önemli satırbaşları:

1 -“Ergenekon operasyonunun arkasında kimler var idiyse, şu an yaşadığımız 'darbe'nin arkasında da onlar var” dedi.

BİZANTİNİZM PROJESİ

2 -Türkiye, şu ân, Türkiye'nin ve İslâm dünyasının gerçek anlamda bağımsızlaşma yolculuğunun önünü tıkayacak bir Bizantinizm operasyonuna maruz kalıyor.

Operasyonun başındayız henüz. Arkası gelecek bu operasyonun; hem de ürpertici boyutlar kazanarak...

CEMAAT'İN 'İNTİHAR SALDIRISI'!

3- Cemaat, şu an bir 'intihar saldırısı' düzenliyor. Ama bunun farkında bile değil.

Bu 'intihar saldırısı'nın, o güzelim Hizmet'i hezimet'e, Cemaat'i 'cemadat'a (taş'a) dönüştürerek -orta ve uzun vadede- 'bitirecek' ve Türkiye'yi bir çıkmaz sokağın ve derin bir kaosun eşiğine sürükleyecek tohumları ektiğini göremeyecek kadar 'güç sarhoşu' olmuş durumda Cemaat!

Bir Cemaat, güç / iktidar kavgası veremez; eğer verirse, hem cemaat olma özelliklerini yitirir hem de bu kavganın sonuçlarına katlanmaktan kaçınamaz.

Cemaat'i -bütün samimiyetimle- son kez uyarıyorum: Cemaat'in aklını başına devşirmesi, iç ve dış şer şebekelerini kışkırtan kirli ittifaklara son vermesi, Türkiye'nin rahat nefes alabilmesinin birincil şartıdır.

Cemaat'in 'Erdoğan'sız Türkiye' hayali, sadece Cemaat için değil, Türkiye ve bölgemiz için de hayalete dönüşebilir ve Cemaat bunun hesabını burada da, 'hesap günü'nde de hiç bir zaman veremez!

ÇÖKÜŞ YAŞAYAN TOPLUMLAR, DIŞ MÜDAHALELERE HER ZAMAN AÇIKTIR

4- Tarih, en az üç yüzyıldır, yalnızca Batılılar tarafından yapılıyor. Türkiye, iki yüzyıldır tarih yapamıyor; tarihte tatil yapıyor sadece.O yüzden çöküş yaşıyor.

Çöküş yaşayan toplumlar, hâkim güçlerin müdahalelerine her zaman açık olurlar.

...Menderes'in bu nedenle idam edildiğini, Özal'ın bu nedenle şaibeli bir ölüme kurban gittiğini, Erbakan'ın bu nedenle hapsedildiğini, Erdoğan'ın bu nedenle önünün kesilmeye çalışıldığını gözardı edersek, bu ülkenin yeniden tarih sahnesine çıkma ve bölgemizin mazlum ve masum halklarının önünü açma girişimlerimizin nasıl iptal edildiğini hiç bir zaman göremeyiz bile.