Cemaatin İHL Tahammülsüzlüğü Neden?

FG Cemaatinin İHL’lere yönelik “hükümetin arka bahçesi” imasına Hayrettin Karaman’dan tepki geldi.

VAN 14.02.2014 11:32:49 0
Cemaatin İHL Tahammülsüzlüğü Neden?
Tarih: 01.01.0001 00:00

FG Cemaatinin İHL’lere yönelik “hükümetin arka bahçesi” imasına Hayrettin Karaman’dan tepki geldi. Hayrettin Karaman Hoca, cemaatin imam hatip okullarına dair yaptığı dindar nesil yetiştirmeye çalışıldığı, ideolojik olduğu, yolsuzluk paralarıyla kurulduğu iddialarına cevap verdi.

Cemaatin imam hatip liselerini neden istemediğini sorgulayan Karaman "İmam Hatip Okulları sizin öğrenci sayınızı azaltarak menfaatinizi mi baltalıyor?" diye sordu.

Hayrettin Karaman’ın yazısı:

MAKSADINIZ NEDİR? / YENİ ŞAFAK

'İmam Hatip Okulları ölmüştür veya buradan dindar nesil çıkmaz' diyenler var.

Hayır ve hizmet için kurulmuş vakıflara ve derneklere devletin ve yerel yönetimlerin, doğrudan veya yönlendirme yoluyla yardım etmesine karşı çıkanlar; bunu rüşvet sayanlar veya bu yardımları alanların devletin/iktidarın uydusu olacağını iddia edenler var.

Ben de bu yazıları yazanlara, bu konuşmaları yapanlara soruyorum:

Maksadınız nedir?

Siz üzüm yemek mi istiyorsunuz, bağcıyı dövmek mi istiyorsunuz!

İmam Hatip okullarında Arapça, Kur'an-ı Kerim, tefsir, fıkıh, hadis, siyer gibi islamî derseler okutuluyor; bunların yanında diğer okullarda okutulan fen ve kültür dersleri de okutuluyor. Bu okullarda abdest alma ve namaz kılma yerleri var, öğrenciler ibadete teşvik ediliyorlar, güzel ahlak ve âdâba önem veriliyor, halkın ilgisi mükemmel, çocuklarını bu okullara vermek isteyenler çok… peki bu okullar nasıl ölmüş oluyor veya bu okullardan dindar nesil yetişmeyecek de nerede yetişecek!

Ben yalnızca bu okullarda dindar, ahlaklı ve edepli insanlar yetişir demiyorum (tekçi ve tekelci değilim), ama bu okulların bu maksat için daha uygun olduklarını söylüyorum.

Bu okulları ölü ilan edenlerin maksatlarını merak ediyorum: İmam Hatip okullarını bahane eden dindarlaşma düşmanları mısınız?

İmam Hatip Okulları sizin öğrenci sayınızı azaltarak menfaatinizi mi baltalıyor?

İmam Hatip Okullarından mezun olmuş ve ülkemizin her kademesinde, her alanında başarılı ve olabildiğince namuslu hizmetler veren, başarılara imza atan insanları mı kıskanıyorsunuz?

Yoksa kıskanmanın da ötesinde bu ülkeyi götürmek istediğiniz –İslam'a göre meşru ve makbul olmayan- noktaya götürmenize engel oluyorlar diye onları hedef tahtasına mı koydunuz?

Bu okullara -şimdiki durumlarını bilmiyorum ama- bir zamanlar TÜSİAD karşı idi, CHP oldum olası karşıdır, bazı dini ve ideolojik gruplar karşıdır; bütün bunları anlamak mümkündür de, Müslümanların safında görünmeye gayret eden bazı yazar çizerlerin onlarla saf tutmalarına ne diyeceğiz?

İmam Hatip Okullarının eksikleri yok mudur?

Elbette vardır.

Ama bunu gidermek için gayret ve işbirliği yapmak başkadır, öldürmek için ferman çıkarmak başkadır.

Bu milletin din gayreti ile kurulan, boy atan, düştükçe kalkan, yoruldukça kökünden güç alan bu okulları öldürmeye, sizden daha güçlü inkarcıların gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek. 'Boşa çırpınmayın' demiyorum, 'çırpının da gücünüzü burada tüketin, başka kötülüklere takatınız kalmasın'.

Yardım yüzünden sivillik sıfatını kaybetme konusunu başka bir yazıya bırakıyorum.