Çekirge istilasına karşı mücadele çalışması

Van'ın Bahçesaray İlçesi Güneyyamaç ve Kaşıkçılar mahallelerinde çekirge istilası konulu haberlerin yer almasından sonra, Tarım İl Müdürlüğü mücadele çalışması başlattı.

VAN 18.06.2014 23:37:11 0
Çekirge istilasına karşı mücadele çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bahçesaray İlçesi Güneyyamaç ve Kaşıkçılar mahallelerinde çekirge istilası ile ilgili çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

 

Yapılan yazılı açıklamada, “İl Müdürlüğümüz 2014 yılı mücadele programında 500 Da. alanda çekirge mücadelesi yapılması programa alınmış ve gerekli mücadele sağlanmıştır. Program çerçevesinde mahalle sakinlerine çekirge zararı ve mücadelesi ile ilgili gerekli eğitim ve yayım çalışmaları yapılmıştır. Yapılan sürveyler ve zararlı ile mücadele çalışmaları İlçe Müdürümüz ve ilçe çalışanlarının bir fiil katılımları ile yürütülmektedir. Söz konusu haberlere konu olan Güneyyamaç ve Kaşıkçılar mahallelerinde tespit edilen çekirge göçü neticesinde Bakanlığımızla irtibata geçilerek program dışı gelişme neticesinde 1000 Da. Alana yetecek ilaç gönderilmiştir.” denildi.

 

Açıklamada söz konusu mahallelerde kurum tarafından 20 Mayıs’tan itibaren bugüne kadar 40 kişilik ekiple vardiyalı olarak her gün 7 adet ilaçlama motoru, 7 eleman ve mahalle sakinlerince temin edilen 4 adet ilaçlama pompası ile mücadele edildiği ifade edildi.