-Çatışma istemiyoruz!

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede yaşanan olaylara dikkat çekildi ve çatışmaların bir an önce son bulması için çağrı yapıldı.

VAN 18.12.2015 10:21:09 0
-Çatışma istemiyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

"17 Aralık Kürdistan bayrağı günü" dolayısıyla PAK Van İl Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı.

"Kürdistan bayrağı günü'nde savaşa, ölümlere, yıkıma hayır diyoruz." denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kürt illerinde şiddet giderek yayılıyor. Birçok ilçemiz daha şimdiden yakılıp yıkıldı, yaşanmaz hale getirildi, kültürel miraslarımız yok ediliyor. Savunmasız insanlarımız doğup büyüdükleri evlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Ekonomik kriz artarak derinleşiyor. Esnaf ve zanaatkârlarımız da yoksullar ordusuna katılmaya başladı. Açlık ve yoksulluk had safhada. Barınma sorunu kış ortasında korkunç bir boyutta. Kamusal altyapı tahrip olduğundan su, elektrik vb. hizmetlerden insanlarımız faydalanamıyor. Eğitim ve öğretim özgürlüğü durma noktasında. Serbest dolaşım özgürlüğü yok. Çatışmanın birinci derecedeki mağdurları siviller ve özellikle de çocuklar psikolojik travma ile yüz yüze."

ORANTISIZ GÜÇ

Güvenlik güçlerinin bölgede orantısız bir güç kullandığına değinilen açıklamada, "Devlet, sivil kitle eylemlerine orantısız güçle saldırıyor. Her gün ülkemizin herhangi bir köşesinden ölüm haberleri geliyor." denildi.

HENDEK VE ÖZYÖNETİM

Bazı yerleşim yerlerinde yapılan "özyönetim" ilanları ile herdek kazma olaylarının da eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ülke ve halk gerçekliğimize denk düşmeyen, yıkıma ve insansızlaştırmaya gerekçe oluşturan silahlı 'özyönetim' siyaseti ve hendeklerin kazılması, Kürdistan halkına ve özgürlük mücadelemize de büyük zararlar vermektedir. Türk devleti, Kürdistan sorununun barışçıl ve siyasal çözümünü sürüncemeye bıraktığı gibi, hendekleri gerekçe göstererek çatışmayı tırmandırıyor. Savaştan dolayı mağdur duruma düşen halkımıza sahip çıkalım. Kürdistan'da devam etmekte olan savaş, hiç bir ayrım gözetmeksizin, hangi etnisite, din, mezhep, sosyal kategori, cins ve yaştan olursa olsun, herkesi hedef alıyor. Suskun kalan Türkiye halkı bu yıkımdan etkilenmeyeceğini düşünmemelidir. Daha fazla geç kalmadan, ülkemiz viran olmasın, yıkılmasın, insansızlaştırılmasın, ölümler olmasın diyorsak; tüm Kürdistan halkını, siyasi partileri, STK'ları, akil adamları, aydın ve sanatçıları, Kürt ve Kürdistan sorununun barışçıl, siyasal, demokratik yollardan ve eşitlik temelinde çözümü için, hem devletin şiddet politikasına, hem de hendek siyasetine karşı sesini yükseltmeye, örgütlü tepkiler geliştirmeye çağırıyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı