Botan Çayı, modern bir görünüm kazandı

Van'ın Çatak İlçesinde şehrin tam ortasından geçen Botan Çayı, Çatak Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ortaklığıyla ıslah edildi. Botan Çayı yeni hali ile modern bir görünüm kazanmış oldu.

ÇATAK 5.01.2015 19:48:12 0
Botan Çayı, modern bir görünüm kazandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çatak İlçesinde aşırı yağışlı günlerde mahallelerde su baskınlarına davetiye çıkaran Botan Çayı, Çatak Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ortaklığıyla ıslah edildi.

"FARKLI BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU"
Daha önceki yıllarda gelişi güzel çöp atılması ve yağmur sularının taşıdığı malzemelerin birikmesi sonucu zaman zaman taşmaya davetiye çıkaran Botan Çayı, yapılan ıslah çalışmalarıyla taşkın riskinden ve kötü çehresinden kurtularak farklı bir görünüme kavuştu.

"ISLAH ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve, hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini söyledi. 
Sortki deresinin de ıslah çalışmalarını kendi imkânlarıyla tamamladıklarını ifade eden Keve, "Aşırı yağışlı havalarda su baskınlarının yaşanmaması için DSİ ile birlikte Botan Çayı'nın ıslah çalışmalarını tamamladık. Botan Çayı yeni hali ile modern görünüme kavuştu" dedi.

"HALKIMIZLA BAŞARACAĞIZ"
Turizm, doğa ve zengin bitki örtüsü yönünden tanınan Çatak'a ellerinden gelen hizmeti yapmayı kendilerine borç bildiklerini vurgulayan Keve, "Çatak'ı Van'ın gözde ilçelerinden biri haline getireceğiz. Bunu da yine halkımızla başaracağız." şeklinde konuştu.

RAFTİNG YAPILIYOR
Van'ın Çatak ilçesinden geçen Botan Çayı'nda zaman zaman rafting de yapılıyor.


Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş