Çarşı-pazarda sarımsak bolluğu

Hastalıklara karşı doğal bir koruyucu rolü olduğu söylenen sarımsak, bu sıralar çarşı pazardaki tezgâhlarda bolca bulunuyor. Sarımsağın bol olmasından dolayı da fiyatı da oldukça uygun.

VAN 12.10.2020 10:41:53 0
Çarşı-pazarda sarımsak bolluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle bu dönemde mevsimi olduğu için vatandaşlar tarafından bolca alınan ve tüketilen sarımsak, yapısı itibari ile de çabuk bozulmayan bir besin maddesi. Bunu bilen vatandaşlar ise bol miktarda sarımsak alarak uzun zaman saklayabiliyor. Sarımsağa gösterilen rağbet ise esnafın yüzünü güldürüyor. 

Ülkemizdeki sarımsak üretimi talebi karşılamaya yetmeyince, Van sınırına yakın olduğundan dolayı İran’dan da kente sarımsak getiriliyor. İran sarımsağı fiyatının düşük olmasından dolayı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bunu bilen esnaf ise yüklü miktarda ürün alarak gelecek olan talebi karşılamayı amaçlıyor.

Mevsimsel bahçe ürünü satan seyyar esnaf Hamza Aslan da sezonu olduğu için bol miktarda İran sarımsağı aldıklarını söyleyerek: “Bu bolluk bir ay daha sürer, bir aydan sonra fiyatlar tekrar yükselir. Dileyen vatandaşlarımız şimdiden sarımsak alıp uygun şekilde muhafaza edebilir” dedi.

Her mevsim, mevsimine bağlı olarak ürün sattıklarını ve bu yolla geçimlerini sağladıklarını söyleyen seyyar esnaf Hamza Aslan: “Şimdi sarımsak sezonu. Biz de bol miktarda İran’dan gelen sarımsağı alarak satıyoruz. Bilinen birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor sarımsağın. Şuan genel olarak İran’dan gelen ürünü satıyoruz, şayet İran’dan gelen sarımsak olmazsa Türkiye’de yetiştirilen sarımsağın kilo fiyatı oldukça yükselir. Çünkü faydası çok olduğundan dolayı tüketimi de çok oluyor. Bir de ülkemizde birkaç yerde ekiliyor, bu da talebi karşılamıyor. Şuan çarşı-pazarda sarımsak bolluğu var. Dükkânlarda kilosu 30 TL, biz de ise 20 TL. Biz sürüm yaptığımız için daha uyguna fiyata satıyoruz. Bu bolluk bir ay daha sürer, bir aydan sonra fiyatlar tekrar yükselişe geçer diye tahmin ediyorum. Vatandaşlarımızın sarımsak tüketmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi