“Camiler sosyal hayatın bir parçasıdır“

Gençlerin camilerle tanıştırılması gerektiğini belirten Din Bir-Sen Van Şubesi Başkanı Yusuf Adli, cami ve mescitlerin, sosyal hayatın bir parçası olduğunun anlatılması gerektiğini söyledi.

VAN 15.10.2014 15:46:51 0
“Camiler sosyal hayatın bir parçasıdır“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Din Görevlileri ve Camiler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Din Bir-Sen Van Şubesi Başkanı Yusuf Adli,13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanan haftada "Cami ve Gençlik" temasının işleneceğini belirtti.

 

Bu sene Din Görevlileri ve Camiler Haftası’nın ‘Cami ve Gençlik’ temasıyla kutlanacak olmasını çok önemsediklerini ifade eden Adli, “Cami, aile, kadın, yaşlı, çocuk, gençlik v.b. temaların işlenerek halkın aydınlatılmasında yazılı ve görsel her türlü araçtan faydalanılmalıdır.”dedi.

 

Çocukların camilerle tanıştırılmasının önemli olduğunu dile getiren Adli, “Aile kavramı, çocuk ve gençlik dönemlerinde şekillenen kişilik ve karakteriyle özellik kazanır. Dolayısıyla toplumu oluşturan fertlerin sağlam kişilik ve karakterle yetiştirilmeleri, o toplumun fikren ve ahlaken sağlam, huzurlu, mutlu, hoşgörülü, yardımlaşma duygusu gelişmiş bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlar. Şüphesiz bunun yolu dini bilgilerin kazanılmasıyla sağlanır. Bu nedenle gençlerimizin camilerimiz ile yüzleştirilmesi, cami ve mescitlerimizin, sosyal hayatın bir parçası olduğunun anlatılması gerekir”diye belirtti.

 

“Aile kurumu, cami ve mescitler sayesinde kale gibi sağlam durabilmektedir”
Adli, “İbadethanelerimiz, sosyal hayatın önemli bir parçasıdır. İhmal edilen bu kültür unsurunun geçmişte olduğu gibi aynı işlevini kazanması için daha etkili çalışmalar yapılmalıdır. Cami ve mescitlerimizin, çocuk ve gençlerin yetişmesindeki önemi üzerinde durulmalıdır.”dedi. Adli, kutsal bir müessese olan aile kurumunun, cami ve mescitlerimiz sayesinde kale gibi sağlam durabildiğini, yine bu ibadethanelerimiz sayesinde kadın ve yaşlılarımıza sahip çıkılarak, onların bu toplumun saygın birer fertleri olduğunu söyleyerek camilerin sosyal hayattaki önemine değindi.

 

Camiler ve Din Görevliler Haftası projesinin bir hafta süreli değil de, gençleri camilerle buluşturmak, toplumu sağlam temeller üzerine oturtmak için bir yıla yayılması gerektiğine değinen Adli, “Gençliğin içinde bulunduğu sosyal ve kültürel hayatın olumsuzlukları açık meyan ortadadır. Bu alanda ciddi bir boşluk vardır. Bu boşluğu, gayrimeşru karanlık ilişkilerin sağladığı rant lobileri doldurmaktadır. Bu sayede gençlerimiz zehirlenmekte, zararlı ve kötü ilişkilerle hayatlarını heba etmektedirler. Bunu önlemenin yolu, gençlerimize maneviyatın kazandırılmasıdır. Gençlerimizin camilerde buluşarak tanışmaları, zararlı alışkanlıklardan ve kötü arkadaşlıklardan uzaklaşması ve kurtarılması için önemlidir. Topluma faydalı olmanın, yararlı işler yapmanın, özellikle gençlik dönemlerinde huzurlu ve mutlu olmak için bir araç olduğu hissettirilmelidir. Bu sayede yaşamanın bir gayesi
olduğunu kavramaları mümkündür bunun için ailelerin bu projeyi desteklemesi ve gençleri bu projeye teşvikte yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.”ifadelerini kullandı.