Çaldıran’da öğrenci servisi sorunu çözüm bekliyor

Saadet Partisi Çaldıran İlçe Başkanı Alattin Avcı Çaldıran ilçesinde bir aydır çözülmeyen öğrenci servisi sorununun derhal çözülmesi konusunda çağrı yaptı.

VAN 12.10.2016 16:41:25 0
Çaldıran’da öğrenci servisi sorunu çözüm bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 19 Eylül günü okullar açıldı ve üzerinden bir ay süre geçmesine karşın Çaldıran genelinde taşımalı olarak okula giden 5 binin üzerinde öğrencinin servislerin çalışmamasından dolayı okullarına gidemediğini belirten Avcı, eğitim öğretim konusunda yıllardan beridir öğretmen ve derslik açığı bulunan ilçede bir de bu eksikliklerin üzerine öğrencilerin servis nedeniyle okula gidemediğini söyledi.

    Avcı, ilçede eğitim öğretimin durma noktasına geldiğini ifade etti.                        

    İlçe genelinde birçok velinin kendilerine bu konuda müracaat ettiğini belirten Saadet Partisi İlçe Başkanı Alattin Avcı, “Çaldıran’a bağlı köylerde okul servis sıkıntısı olduğu için öğrenciler okula gidemiyor. Köylerde servislerin çalışmadığı, gerek öğrenci gerekse velilerin mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti. Kendilerini okula götürüp, getirecek servislerinin olmasını isteyen öğrenciler, derslerinden geri kaldığı için başarısız olduklarını belirtiyor. Çaldıran ilçemizde servis sorunu başta olmak üzere, ilçede eğitim öğretim ile ilgili eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililerin biran evvel gerekli adımları atmasını bekliyoruz" dedi.